avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate AlexTP

Activitate AlexTP

1. Asa cum am mentionat inca din primul post, pe rol apare doar terenul extravilan(arabil), fara case, fanete, constructii, curti etc.
2. Iesire din indiviziune chiar nu este atat de simpla pe cat o spuneti dvs., suntem 9 coproprietari cu diverse cote, 2 foarte batrani, foarte greu deplasabili, unul este decedat de peste 10 ani in urma caruia nu s-a facut succesiunea, singura varianta fiind instanta.
3. Din moment ce sunt primarii care fac separarea la cerere, iar altele chiar din oficiu, insemna ca nu este ilogic ceea ce solicit, primariile respective nu functioneaza dupa aceleasi legi?

[ link extern ]

[ link extern ] /
O parte din spuneti are logica, insa ce importanta are pentru primarie unde se afla localizata bucatica mea din intreaga parcela? Daca se afla la marginea parcelei sau in mijloc ei nu se plateste acelasi impozit? Vorbim de o situatie absurda in care daca eu cu o bucatica mica din parcela, apar cu datorii pe fiscal din cauza celui cu bucata mai mare care nu si-a platit datoria si cu care nu exista vreun grad de rudenie.
Punctul de mai jos din codul fiscal nu se aplica?

"230. Contribuabililor coindivizari li se deschide rolul nominal unic dupa cum urmeaza:
a) in cazul mostenitorilor aflati in indiviziune, pe numele autorului succesiunii;
b) in cazul celorlalti coindivizari, in urmatoarea ordine:
1. pe numele celui care efectueaza declaratia fiscala;
2. pe numele celui care are domiciliul in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
3. pe numele celui care are resedinta in unitatea administrativ-teritoriala respectiva;
4. pe numele primului inscris in actul prin care se atesta dreptul de proprietate."
Salutare! Recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, totul a fost in regula, suprafetele au fost intabulate pe numele nostru, insa problema a aparut la primarie, care refuza sa ne faca rol fiscal separate si ne lasa pe toti la comun. Cei de la primarie ne-au spus ca putem avea rol seprat doar daca iesim din indiviziune, ceea ce personal mi se pare absurd din moment ce detinem documente de proprietate, care a fost scopul succesiunii? Este o procedura normala a primariilor? Nu am gasit nicio lege care sa ne oblige sa iesim din indiviziune pentru a separa rolul fiscal. Va rog ajutor!
Discuție Anexa 24
Dorin să facem succesiunea pe un teren extravilan, pe titlul de proprietate sunt 4 moștenitori la care se împart 4 hectare. Unul din ei este bunicul și am cerut Anexa24 de la primărie pentru a dezbate moștenirea. Primăria nu dorește să ne elibereze anexa pe motiv că ceilalți moștenitoritori de pe titlu au datorii. Cumva primăria ne obligă pe noi să plătim pentru ei. De la notariat ne-a spus că pe Anexa24 nu ar trebui sa aibă legătură cu ceilalți care se aflau pe titlu. Cum putem rezolva situația? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Mostenire parinti
Procedura de succesiune poate fi deschisă doar de fiul rămas în viață sau de oricare moștenitor?
Salutare! În urmă cu 27 de ani părinții mei s-au mutat cu bunicii din partea tatălui, ei au primit locuința printr-un contract de întreținere, iar din totalul de 3,5 hectare de teren agricol, au dat câte un hectar fiecăruia din cei trei copii ai lor, dar fără documente legale, doar pentru folosire. Jumătate de hectar rămânând bunicilor, însă fiind administrate, folosite și plătite tot de părinții mei. Între timp ambii bunici au decedat, dar și tatăl meu și încă un frate, acum moștenitorii rămași vor să împartă și acea bucată teren egal, noi considerăm că acea bucată ar trebui să ne aparțină din moment ce noi o folosim de atât de mult timp.
Cum s-ar putea soluționa această problemă?
Salutare! Avand Carte funciara in care sunt intabulate toate constructiile, cea mai recenta constructie fiind o anexa construita acum 25 de ani langa casa batraneasca construita in 1949, mai exista vreo sansa ca o institutie(primarie, ISC) sa ceara autorizatie pentru ceva ce s-a construit atat de demult? Multumesc