avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate dani84

Activitate dani84

Buna ziua
apelez si eu la dvs in vederea unei pareri si a unui sfat de la o persoana care cunoaste legislatia in domeniu, si anume codul muncii.
Concret, iata despre ce e vorba:
Prietena mea a dus actele (copie buletin si diploma studii) la o anumita firma in vederea angajarii cu program de 8 ore, in aceeasi zi depunandu-si demisia la zi de la actualul loc de munca (tot 8 ore).
Din pacate demisia la zi nu i-a fost acceptata, asa ca a trebuit sa renunte la celalalt job pe care si-l dorea, neputand sa mearga la ambele in acelasi timp. Din cauza unor anumite probleme de sanatate cu cineva din familie, nu a apucat sa anunte conducerea de la jobul la care vroia sa se angajeze ca nu mai poate veni, acum intervenind urmatoarea problema:
A fost sunata de cei la care si-a dus actele si i s-a spus ca din cauza ca nu a venit si nu a anunta ca nu mai vine la job, i s-a desfacut contractul de munca proaspat facut cu litera "i" !
Intrebarea mea este: puteau sa faca si sa inregistreze legal un contract de munca care nu a fost semnat de angajat (ea nu a semnat nici un act, doar a depus actele)?
Si apoi sa desfaca acest contract de munca cu litera "i" ?
Astept un raspuns de la dvs ca suntem in mare dilema
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Adeverinta de venit
sebastian-barbulescu a scris:

trebuie sa declarati venitul pe care il incasati in realitate...daca depasiti pragul admis de lege nu va veti integra ..la acordarea ''ajutorului de incalzire''...
puteti depune adeverinta de venit ...atunci cand va este eliberata....oricum declaratia depusa la primarie va fi decizionala (fiind in fond vorba despre o declatie pe proprie raspundere) ...

da, dar ce fac pana luna viitoare cand se elibereaza adeverinta, ca voi pierde o luna
si in aceasta luna eu nu am nici un venit practic,
intrebarea era daca nu s-ar putea face ceva in acest sens?
Buna ziua,

am si eu o dilema si as avea nevoie de un sfat.

Sunt angajat la o multinationala in proba, pe o perioada de o luna, si sunt de 2 saptamanii. Problema este urmatoarea: in perioada asta se fac actele pt ajutoarele de incalzire date de la Colterm, iar cei din firma, de la contabilitate au spus ca nu imi pot elibera adeverinta cu venitul realizat necesara la colterm decat dupa ce s-a terminat termenul de o luna si a intrat primul salariu.
Mentionez ca iinainte de a ma angaja nu am avut nici un job vreo 2 luni si nici somaj.
Ideea este ca eu trebuie sa dau formularele alea pt ajutorul de incalzire zilele astea, ce ar trebui sa fac? Ce venit ar trebui sa declar?

va multumesc anticipat

Răspuns la discuția somaj
Buna ziua,

vin cu o complectare la ce am spus mai sus: eu am absolvit deja o facultate, iar acum urmez cursurile celei de-a doua facultati, la stat. Acest lucru nu schimba cu nimic situatia?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția somaj

Va multumesc pentru raspuns.
Discuție somaj
Buna ziua

Am lucrat la o firma timp de 3ani, iar actualmente mi s-a desfacut contractul de munca in temeiul prevederilor art 65.1 din C.M. pe motivul reorganizarii unitatii, prin desfintarea postului.
Intrebarea mea este:
Fiind student la zi la o facultate de stat, pot beneficia de somaj, in urma celor 3 ani lucrati?

Va multumesc!
In ziua de azi, dupa noul cod al muncii si modificarile aduse legislatiei mai poate fi desfacut contractul de munca cu litera "i"?