avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Pensionar din RMoldova

Activitate Pensionar din RMoldova


Scurt și clar.Multumesc frumos.
Cornel Vasile a scris:

Nu au drept de.pensie jn tara decât dacă îndeplinesc condiţiile de pensionare menționate în legislație.

Am impresia că un cetățean român stabilit cu traiul în România este un om fără drepturi, un om de mana a doua...cu părere de rău.
Cetățenii români din R.Moldova, care au trecut la domiciliul permanent în România, au imobil stabil pot cere pensie, dacă stagiul de cotizare îl au în R.Moldova? Sau dacă se transfera anii de cotizare pentru pensie?
Noi, fiind cetățeni români, cu domiciliul permanent în România, cu acte în regula avem dreptul la pensie românească, dacă refuzăm pensia moldoveneasca?
LEGE nr. 130 din 23 iunie 2011
pentru ratificarea Acordului dintre România si Republica Moldova în domeniul securitatii sociale, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 456 din 29 iunie 2011....mai este in vigoare
Am nevoie de o consultanță, dacă am muncit și cotizat 40 ani in Fondul de pensii din R.Moldova, dar după pensionare am venit cu traiul permanent în România, pot renunța la pensia moldoveneasca, pentru o pensie din Romania. Îmi este f.greu sa primesc pensia din Moldova, o primesc prin bancomatele unor bănci din România, unde mi se rețin comisioane și plăți pentru schimbul valutar și practic nu rămân cu nimic...
Că pensionar din R.Moldova, dar cu domiciliul permanent în România avem careva beneficii: asigurare medicala, dreptul de a avea medic de familie că pensionar.