avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate pandaehmon

Activitate pandaehmon

Multumesc pentru raspuns

POPA GHEORGHE a scris:

Toate completarile/ extinderile de care amintiti se puteau face legal numai cu proiect si autorizatie de ctie. de la primarie. Trebuia operata si completare in cartea funciara.
De aici trebuie plecat.
In urma silicitarii autorizatiei de ctie. puteti avea surpriza ca primaria sa va dea dispozitie de demolare plus amenda contraventionala.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_533...
si aici: www.avocatnet.ro/articol_535...


Modificarile sunt legale, iar problema este legata de impozitul pe cladire neplatit in acesti ani, dupa cum am si intrebat.

Multumesc!
Buna ziua,

M-ar ajuta foarte mult sa aflu pentru o ruda daca s-au schimbat sanctiunile legate de nedeclararea unei extinderi de proprietate la Directia de Impozite si Taxe Locale.
Am reusit sa gasesc pe forum raspunsuri pentru probleme foarte asemanatoare, dar nu foarte recente, unde se mentiona "amenda (modica) si impozitul plus accesorii (adica majorari de intarziere) pentru ultimii 5 ani".

Mai exact:
In 2009 cladirea P+E a fost supusa unei extinderi+supraetajari cu mansarda si pod fara sa fie declarata la Directia de Impozite si Taxe Locale.
In 2015-2016 a fost completata o declaratie "001 ITL Formular pentru Cladiri Persoane Fizice cu Destinatie Rezidentiala sau Nerezidentiala" unde nu a fost declarata modificarea.
In 2016 s-a facut un raport Anevar pentru stabilirea impozitului pe cladiri, unde tot nu a fost declarata modificarea.

Ce consecinte ar exista (sanctiuni, penalizari, amenzi)? Ce trebuie facut pentru a intra in legalitate?

Va multumesc mult!