avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia 07

Activitate Claudia 07

Evaluare imobil
Buna ziua!
S-a încheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil in 2009 cu avans pe care cumpărătorul l-a plătit. Partile nu s-au dus la notar conform contractului deoarece vânzătorul a mai avut de efectuat intabulare, rectificare cf, care s au finalizat în 2019.
În 2020 cumpărătorul a făcut notificare vânzătorului să vină la notar pt autentificare contract, plata diferenței de pret si punere în posesie. Raspunsul vânzătorului a fost ca este de acord dar trebuie să facă o evaluarea actualizată a imobilului, fiind companie de stat (aprobare CA, AGA).
INTREBARE:
Este legal asa ceva?
PS. Noi am introdus o acțiune în rezolutiune a contractului, credeți că au vreo șansă ?
Mulțumesc frumos!
Concediul neefectuat.
Bună ziua!
In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata determinată, angajatorul este obligat sa achite zilele de concediu efectuat sau aceste drepturi se achita la finalul colaborării in momentul încheierii notei de lichidare?
Vă mulțumesc!
Buna seara!
Va rog sa imi spuneti daca intr-un contract sectorial de prestari servicii achizitorul se schimbă (unitatea intra in lichidare si se preia totul de catre o noua firma), se poate pastra contractul, eventual modificare prin act adițional fără a face o altă licitatie?