avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobil Buna ziua! S-a încheiat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobil Buna ziua! S-a încheiat un antecontract de vanzare ...

Evaluare imobil
Buna ziua!
S-a încheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil in 2009 cu avans pe care cumpărătorul l-a plătit. Partile nu s-au dus la notar conform contractului deoarece vânzătorul a mai avut de efectuat intabulare, rectificare cf, care s au finalizat în 2019.
În 2020 cumpărătorul a făcut notificare vânzătorului să vină la notar pt autentificare contract, plata diferenței de pret si punere în posesie. Raspunsul vânzătorului a fost ca este de acord dar trebuie să facă o evaluarea actualizată a imobilului, fiind companie de stat (aprobare CA, AGA).
INTREBARE:
Este legal asa ceva?
PS. Noi am introdus o acțiune în rezolutiune a contractului, credeți că au vreo șansă ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 22:26, 31 Mai 2021
Bună ziua,

Trebuie văzut ce este prevăzut în acel antecontract și cum este formulată acea acțiune în rezoluțiune. În funcție de acte putem formula un răspuns la întrebare. Vă pot asista în această procedură, dacă doriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala pop sorin pop sorin Buna seara Ma intereseaza din ce data sau din care moment se poate pretinde dobanda legala? In speta mea am achitat o suma de bani, antecontractul sa ... (vezi toată discuția)
Avans apartament Bianca29078 Bianca29078 Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era ... (vezi toată discuția)