avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate Balasa Marian

Activitate Balasa Marian

Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la nivelul companiei se dau bonuri de masa,dar la punctul de lucru unde lucrez,se specifica clar ca se da masa calda,ceea ce se si intampla.Bonuri de masa nu am vazut niciodata nici tichete nici suport electronic,dar pe fluturasul de salariu apare o suma la "alte beneficii"pentru impozitare.Este corect sa se impoziteze masa calda ?pentru ca alta optiune nu ai,daca vrei sa mananci,bine! daca nu,nu! bonuri nu primesti.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns, o sa modific programul și o sa țin închis sâmbătă. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Chiar daca are o norma mai mica de 8 ore/zi, are dreptul la un repaus saptamanal de 48 ore consecutive.

Bună ziua, multumesc pentru răspuns, am crezut că potface acest program, pentru ca norma de ore este mai mica de 8 ore, iar diferența să o lucreze sâmbătă.
Bună ziua, am deschis un magazin de articole pentru bebeluși, iar programul singurei angajate , de luni pana vineri este de 7 ore pe zi 9-12, 14 -18, iar sâmbătă 4 ore, 9.30-13.30.Total ore 39 pe săptămână. Întrebarea mea este dacă e în regula să țin deschis sâmbătă, sau trebuie să îi dau liber angajatei, chiar dacă nu lucrează 8 ore pe zi. Aștept răspuns, va mulțumesc și va doresc o zi plăcută.