avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la nivelul ...

Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la nivelul companiei se dau bonuri de masa,dar la punctul de lucru unde lucrez,se specifica clar ca se da masa calda,ceea ce se si intampla.Bonuri de masa nu am vazut niciodata nici tichete nici suport electronic,dar pe fluturasul de salariu apare o suma la "alte beneficii"pentru impozitare.Este corect sa se impoziteze masa calda ?pentru ca alta optiune nu ai,daca vrei sa mananci,bine! daca nu,nu! bonuri nu primesti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 9 Februarie 2023
Beneficiati de masa calda gratuita in loc de bonuri de masa. Masa calda are un pret/ zi ca si bonurile de altfel. Cum bonurile se impoziteaza, de ce nu s-ar putea impozita si costul mesei oferite gratuit ?!
Legal, conform legii ssm nr. 319/ 2006, masa calda gratuita este considerata alimentatie de protectie. Bonurile de masa sunt o gaselnita a guvernului pentru a ajuta firmele care tiparesc bonurile si pe comerciantii care le accepta la plata.
Masa calda este asimilata veniturilor din salariale si, ca atare, se impoziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa calda in industria miniera gheorghebuda gheorghebuda Buna seara!As vrea sa stiu daca este obligatorie acordarea mesei calde pentru mineri conform legilor in vigoare.Multumesc... (vezi toată discuția)
Tichete masa vs mâncare cantina bună ziua! firma la care sunt ... Utilizator Utilizator Utilizator Utilizator Tichete masa Vs Mâncare Cantina Bună ziua! Firma la care sunt angajat oferă așa zisele tichete de masă sub formă de o masă zilnică la cantină. ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua sotia mea sa angajat la o firma de confectii lucreaza doar de 19 zile si a primit salariu si bonuri de masa . Bonurile de masa nu le-a primit toate ... (vezi toată discuția)