avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Kobob

Activitate Kobob

Va mulțumesc pt. răspuns!
Sa înțeleg ca în această situație unitatea trimitatoare ar urma sa ii solicite, printr-o adresa, angajatorului care a fost cuantumul ultimului salariu primit de angajat și, totodată, acordul privind suspendarea CIM cf. art. 50 lit. i din Codul Muncii?
Exista posibilitatea ca, inainte de a primi solicitarea oficiala de la unitatea trimitatoare și în urma discuției prealabile a angajatului cu angajatorul (care cred ca, de principiu, trebuie sa aibă loc), acesta din urma sa dispună concedierea angajatului tocmai pt a evita suspendarea de drept a CIM?

Ce ar fi de făcut pt a preîntâmpina acest risc pentru angajat?

Cornel Vasile a scris:

Nu poate refuza ... suspendarea de drept opereaza in virtutea legii, indiferent de vointa partilor.

Citez :
Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înainte
a plecării. Baza lunară de calcul a contribuţiei nu poate depăşi plafonul de trei salarii de bază minime brute pe ţară.

Prin urmare, se va emite catre unitatea trimitatoare o adresa cu salariul.

Buna ziua,
Am o întrebare legata de suspendarea de drept a CIM în cazul unui angajat (sotie) care ar urma să își insoteasca sotul în misiune diplomatica în afara tarii. Poate angajatorul, societate privata, sa refuze suspendarea de drept a CIM conform art. 50 lit. i din Codul Muncii? Poate angajatorul dispune concedierea angajatului pt a evita aceasta situație?
Cum trebuie procedat astfel încât soția sa beneficieze de plata stagiilor de cotizare pe durata insotirii sotului în misiune diplomatica în condițiile legii 495 din 2004, art. 62?
Va mulțumesc!