avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Mire P

Activitate Mire P

Daca se poate desface contractul de munca, nu trebuia notificat printr-o hartie ceva? El nu are nimic la mână. Nu mi se pare normal ca astazi sa se termine concediul medical si de maine sa inceteze ctr de munca.
Nu i-a dat decizia de incetare.
Doar a zis sa nu mai vina la serviciu.
Buna ziua!
Unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie sa anunt pentru nerespectarea contractului de munca?
Baiatul meu este angajat la o societate pe perioada nedeterminată conform contract cu perioada de proba de 90 zile. Intamplarea face ca baiatul in aceasta perioada s-a imbolnavit de covid si a trebuit sa stea in concediu medical. Acum, administratora societatii a hotarat ca nu il mai primeste la munca si ii desface contractul de munca cu ziua urmatoare terminarii concediului medical. Din cate stiu in codul muncii este specificat ca se prelungeste perioada de proba daca a fost in concediu medical si nu au voie sa inceteze contractul de munca. Baiatul nu a fost notificat si nici nu a primit nimic la mână cum ca ii desface contractul. Au acest drept? Ce pot face in acest caz? Pot anunta ITM-ul?
Mulțumesc,
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o persoana paralizata si pensie de handicap este scutita de taxe si impozite. Stiu ca exista o lege in care sunt scutiți.
Mulțumesc,
Buna seara,
Am primit de curand de la birou judecatoresc ca sa platesc o suma de bani reprezentand un credit in valoare de 1650,52 lei si 930,41 lei cheltuieli de judecata.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Exista posibilitatea de a-mi lua angajament ca platesc doar suma creditului (1650,52 lei) direct la banca unde s-a facut imprumutul, fara a mai achita si cheltuielile de judecata?
Am dreptul sa fac o astfel de solicitare desi am primit acesta somatie de la biroul judecatoresc?
Mulțumesc,
Buna seara,
Am o intrebare legata de executarile silite venite de la birouri judecatoresti dupa urma unor credite neachitate. Se pot prescrie datoriile ? Sau pot scapa in vreun fel de aceste executari ? Trebuie sa achit aceste propriri, sau pot angaja un avocat care sa ma ajute sa scap? Mulțumesc.
Buna ziua,
A fost mulțumită pana la partea cu ușa , dupa care a inceput sa țipe la el si spunandu-i ca e muritor de foame . Din cate am înțeles si cu o zi inainte de a se intampla cu usa, la fel a venit pusă pe cearta. Părerea mea este ca nu știa cum sa scape de el sau a vrut sa ii muncească pe nimic.
Mulțumesc!

Bună seara!
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru problema unui prieten.
Nu are carte de munca, lucreaza liber profesionist ca si zugrav(renoveaza apartamente) si zilele trecute a fost avertizat de catre o avocata sa ii inapoieze suma de bani cu care a fost platit altfel il da in judecata la Directia Generala Antifrauda si altor instituții abilitate. Mentionez ca el a prestat servicii fara un contract semnat cu ea.
Astept răspuns.

Mulțumesc!