avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, Am o intrebare legata de executarile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, Am o intrebare legata de executarile silite venite ...

Buna seara,
Am o intrebare legata de executarile silite venite de la birouri judecatoresti dupa urma unor credite neachitate. Se pot prescrie datoriile ? Sau pot scapa in vreun fel de aceste executari ? Trebuie sa achit aceste propriri, sau pot angaja un avocat care sa ma ajute sa scap? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:48, 24 Mai 2022
Buna seara, trebuie studiate inscrisurile pe care le detineti pentru a va fi oferit un raspuns concret. In principiu, datoriile se pot prescrie, poate fi prescirsa si executarea silita, pot exista neregularitati ale executarii care o fac nelegala, etc., toate acestea avand ca efect diminuarea sau stergerea datoriei. In concluzie, prezentati actele unui avocat care dupa ce le va studia va stii ce este de facut. Atentie la termenele in care puteti invoca prescriptia si nelegalitatea actelor de executare, de regula este de 15 zile de la receptionarea actului de executare pe care urmeaza sa il contestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am 2 propriri pe cont ,una din 2019 si una din 2020 ... Roxanaa36 Roxanaa36 Buna ziua, am 2 propriri pe cont ,una din 2019 si una din 2020 ,cum pot sa scap de ele avand in vedere ca eu nu am primit nici un plic acasa de la firma de ... (vezi toată discuția)
Buna . daca ai ramas garant fideiusor si cu executare silita ... 15Adelinaaa 15Adelinaaa Buna . Daca ai ramas garant fideiusor si cu executare silita se mai poate prescrie datoria vreodata sau sa scapi fara sa platesti datoria ? Multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)