avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, Am o intrebare legata de executarile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, Am o intrebare legata de executarile silite venite ...

Buna seara,
Am o intrebare legata de executarile silite venite de la birouri judecatoresti dupa urma unor credite neachitate. Se pot prescrie datoriile ? Sau pot scapa in vreun fel de aceste executari ? Trebuie sa achit aceste propriri, sau pot angaja un avocat care sa ma ajute sa scap? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:48, 24 Mai 2022
Buna seara, trebuie studiate inscrisurile pe care le detineti pentru a va fi oferit un raspuns concret. In principiu, datoriile se pot prescrie, poate fi prescirsa si executarea silita, pot exista neregularitati ale executarii care o fac nelegala, etc., toate acestea avand ca efect diminuarea sau stergerea datoriei. In concluzie, prezentati actele unui avocat care dupa ce le va studia va stii ce este de facut. Atentie la termenele in care puteti invoca prescriptia si nelegalitatea actelor de executare, de regula este de 15 zile de la receptionarea actului de executare pe care urmeaza sa il contestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere perimarea executarii silite individ individ Am 4 cazuri de executare silita si la toate cele 4 cazuri a trecut mai mult de 6 luni de la ultimul act , cum ar trebui s a cer perimarea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si executare silita Remus47 Remus47 Din anumite motive ( precizez ca nu din rea voita , ci din \" facerea de bine......\" ) am primit poprire pe salariu si executare silita . Cum pot scapa de ele ... (vezi toată discuția)