avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-Maria Moruz Catana

Activitate Ana-Maria Moruz Catana

Am fost angajata.

Cornel Vasile a scris:

Ce înseamnă ați cotizat? Ați plătit contribuțiile sau ați fost angajată?

Concediu maternitate/ concediu creștere copil

Buna ziua,

Eu am cotizat anul acesta 5 luni la stat (angajata) și 5 luni anul trecut ( 10 iulie 2020 -10 ianuarie 2021)

Întrebarea mea este, dacă rămân însărcinată în acest timp,voi fi eligibilă legal pentru concediu de maternitate și cel pentru creștere copil?

Am citit articole și am auzit de la cunoștințe cum că, având 10 luni cotizate deja în ultimii 2 daca aș rămâne însărcinată eu oricum nu as intra din prima in nici un concediu și că până va creste sarcina eu voi avea cotizarea pentru 12 luni deja terminată și as fi eligibilă pentru aceste concedii, doar că as dorii și o altă părere din partea dvs, mulțumesc anticipat.
Motivul este simplu, consider că nu-i necesar să-mi introduc un ser cu efecte necunoscute încă total în corp atâta timp cât mie și familiei mele nu ne-au pus viața în pericol, mai pot preciza și faptul că am fost in carantină, unul din membrii familiei fiind depistat pozitiv, așa că drept urmare nu vad rostul și as dorii sa mi se respecte dorința in mod legal, mulțumesc pentru timpul acordat.
Ajutor legal vaccinare Covid-19?

Buna ziua, dat fiind ultimele informații referitoare vaccinării contra COVID 19 as dorii sa știu dacă există temei legal prin care ne pot obliga angajatorii sa ne vaccinam? Și dacă da, ce putem face in acest caz?