avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrumilan04

Activitate Alexandrumilan04

Buna seara!
Am avut o căsnicie de 5 ani care sa încheiat printr-un divorț și am primit definitiva acum o săptămâna.Sunt despărțită in fapt de fostul soț de aproximativ 3 ani.Eu mi-am întemeiat o noua familie din care rezulta un copil de 8 luni..
Copilul este născut in Anglia și poarta numele de familie a actulalului meu prieten adică este și recunoscut de el acolo in Anglia.Eu am venit in țara pentru a încheia divorțul după care va trebui sa ii fac Certificat Românesc celui mic și problema este ca cel mic va lua numele fostului soț deși el poarta numele actualului...Se poate face lucrul acesta?
Adică cel mic are deja trecut ca tata pe tatăl lui biologic...
Pot sa dovedesc cumva cu definitiva și faptul ca copilul are tata in Certificat și sa nu mai întâmpin problema cu Tăgada Paternității ?
Va rog din suflet ajutați-mă cu un răspuns sunt in disperare pentru ca nu mai pot pleca din țara cu cel mic și eu ar trebui sa ma reîntorc la locul de munca din Anglia.
Va mulțumesc pentru eventualul răspuns!
Răspuns la discuția Conditii preluare articol
In cazul meu in documentul original adica Certificatul de nastere a celui mic este trecut numele actualului meu prieten si cel mic ii poarta numele de familie....Ma gandeam ca asta ma poate ajuta într-un fel.
tgeorgescu a scris:

Nu. Cei care traduc documente juridice au depus juramant ca vor traduce conform cu originalul si folosind expresii juridice foarte precise.

Răspuns la discuția Conditii preluare articol
Buna ziua!
Numele meu este Madalina și va scriu având o problema...
Timp de 3 ani am așteptat sa se încheie divorțul dar acum cu pandemia greu sa încheiat acest proces ,acum o săptămâna am luat definitiva.Problema este alta eu între timp mi-am făcut alta familie din care rezulta un copil minor de 8 luni care este al actualului meu prieten.Copilul este născut in Anglia și este recunoscut de tatăl lui biologic adică cel mic poarta numele de familie al tatălui lui.Acum doresc sa ii fac certificat de naștere Românesc celui mic dar întrebarea mea este:
Dacă eu ii traduc certificatul englezesc unde copilul are numele tatălui lui biologic este posibil sa rămână același nume de familie deși eu eram încă in divorț ?Specific ca copilul poarta deja numele actualului și ma gândesc dacă lucrul acesta ma pote ajuta cumva pentru a nu bagă Tăgada Paternității?
Va mulțumesc!