avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Conditii preluare articol
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Conditii preluare articol

In ce conditii se poate prelua un articol de presa pentru a fi publicat doar in mediul online pe un blog de stiri ?
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 20:37, 16 Mai 2021
Cu conditia sa aveti drepturi de autor sau licenta din partea detinatorului drepturilor de autor.
Vreau sa stiu daca pot prelua pe un blog articole din presa scrisa pe bloguri locale intr-o forma de gen "Revista Presei": prezentarea unui fragment de articol insotit de sursa si link catre materialul complet. Multumesc.
Am nevoie de acordul scris al celui care prezinta articolele ?
Precizez ca nu exista nimic comercial in acest context: reclama, etc.
Puteti prelua scurte citate pentru a le comenta, recomandarea Clubului de Presa roman este ca citatele sa nu depaseasca 500 de caractere. Insa Google News a avut procese pe tema asta in mai multe tari.
Nu mai inteleg. Doresc sa stiu daca pot prelua articolele partial fara a le comenta si fara a le modifica, facand trimitere la sursa. Am voie sa le preiau fara acordul scris al celor care le-au postat?
Faptele obiective, faptele stiintifice, teoriile stiintifice, nu au drept de autor. Drept de autor au textul si imaginile. Deci puteti prelua doar faptele (nu textul) si puteti da scurte citate, in masura in care este justificat de scopul articolului dvs. Atentie ca daca activitatea ia amploare si produceti daune ziarelor, acestea va pot da in judecata pentru plata daunelor.

Alte discuții în legătură

Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor stock stock Buna ziua, M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la mentionarea sursei imaginilor folosite pe site-uri, bloguri, stiri TV, in ziare sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)