avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate sebastianH

Activitate sebastianH

Răspuns la discuția Permis de conducere furat
Vă mulțumesc foarte mult pentru informații.

Rămâne deci calea cea mai sigură - întoarcerea în calitate de pasager.

Vă rămân recunoscător!
Răspuns la discuția Permis de conducere furat
I-am întrebat în legătură cu acest aspect, dar au fost destul de „seci” - ca să spun așa. Mi-au dat un simplu „nu” pe care l-am interpretat ca fiind dat din motive de comoditate, mai ales că nu mi s-a spus care lege anume prevede acest lucru sau vice versa.

Mi-ar prinde tare bine să știu și sper să primesc un răspuns care să mă trimită la ceva lege.

În fine, vă sunt recunoscător pentru faptul că mi-ați răspuns la mesaj.

O zi plăcută și numai bine!
Bună ziua,

Situația se prezintă în felul următor: mi-au fost furate atât pașaportul și cartea de identitate, cât și permisul de conducere și talonul mașinii. Orașul în care s-a petrecut furtul se numește Salonic, în Grecia. Aș dori să mă întorc acasă cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dar nu știu dacă am dreptul de a conduce autovehiculul atâta timp cât nu mai dețin permisul de conducere care, după cum spuneam, mi-a fost furat.

De la Consulatul României am primit Titlul de Călătorie, iar de la Poliția orașului Salonic am primit o copie după declarația pe care am făcut-o în legătură cu acest eveniment nefericit. În ceea ce privește talonul, l-am primit prin poștă trimis de părinții (mașina este trecută pe numele tatălui meu).

Întrebarea mea care, bănuiesc, este destul de evidentă chiar înainte de a o adresa, este următoarea. Având în vedere circumstanțele, am dreptul să mă întorc cu mașina în țară? Dacă da, care ar fi suportul legal care-mi permite acest lucru.


Vă mulțumesc!
Buna ziua,

As avea nevoie de sfatul dvs. in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
Sunt din Cluj, verisorul meu si-a lasat masina la mine, deoarece a plecat in Spania in concediu. Am decis ca ar fi mai bine sa parchez masina in fata geamului meu pentru a nu avea surprize neplacute, zgarieturi, alte chestii.Zis si facut, doar ca in cealalta zi ma trezesc cu un act de constatare pe masina, motivul: am parcat pe spatiul verde. In aceeasi zona erau parcate si alte masini tot asa ca ale mele. Am avut de platit 250 ron in 48 ore, in caz contrar, evident, se dubla. Am platit, ca nu am avut ce face. Sau as fi avut o alta alternativa?
La caseria primariei mi s-a spus ca am fost parat, cu siguranta. Ar fi fost mai bine daca atasam o copie dupa actul de constatare?

Va multumesc!