avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere furat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere furat

Bună ziua,

Situația se prezintă în felul următor: mi-au fost furate atât pașaportul și cartea de identitate, cât și permisul de conducere și talonul mașinii. Orașul în care s-a petrecut furtul se numește Salonic, în Grecia. Aș dori să mă întorc acasă cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dar nu știu dacă am dreptul de a conduce autovehiculul atâta timp cât nu mai dețin permisul de conducere care, după cum spuneam, mi-a fost furat.

De la Consulatul României am primit Titlul de Călătorie, iar de la Poliția orașului Salonic am primit o copie după declarația pe care am făcut-o în legătură cu acest eveniment nefericit. În ceea ce privește talonul, l-am primit prin poștă trimis de părinții (mașina este trecută pe numele tatălui meu).

Întrebarea mea care, bănuiesc, este destul de evidentă chiar înainte de a o adresa, este următoarea. Având în vedere circumstanțele, am dreptul să mă întorc cu mașina în țară? Dacă da, care ar fi suportul legal care-mi permite acest lucru.


Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
sebastianH, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 08:01, 11 Aprilie 2009
Consulatul trebuia sa va lamureasca asupra acestor aspecte legale, inclusiv obtinerea unui document de la Politia Romana.In acel titlu de calatorie nu se specifica si modul in care calatoriti?Maii faceti-le o vizita caci daca in Grecia are relevanta declaratia furtului, in tarile de tranzit nu prea cred.
I-am întrebat în legătură cu acest aspect, dar au fost destul de „seci” - ca să spun așa. Mi-au dat un simplu „nu” pe care l-am interpretat ca fiind dat din motive de comoditate, mai ales că nu mi s-a spus care lege anume prevede acest lucru sau vice versa.

Mi-ar prinde tare bine să știu și sper să primesc un răspuns care să mă trimită la ceva lege.

În fine, vă sunt recunoscător pentru faptul că mi-ați răspuns la mesaj.

O zi plăcută și numai bine!

Mi-ar prinde tare bine să știu și sper să primesc un răspuns care să mă trimită la ceva lege.



Buna ziua

Trimiterile la lege ar fi Codul rutier grec, bulgar, roman daca intentionati sa veniti cu masina.
Totusi cred ca veti avea dificultati la trecerea frontierelor, in caz ca vi se cere si permisul auto.
Ca sa nu intampinati situatii neplacute si cheltuieli inutile, ar fi bine daca v-ati intoarce ca pasager.

Un duplicat al permisului auto romanesc il puteti obtine doar in Romania. S-ar putea face si prin procura dar birocratia e multa si il veti obtine mult dupa Paste.

Daca sunteti rezident in Grecia de mai mult timp va sfatuiesc sa cereti recunoasterea permisului romanesc in Grecia. Astfel puteti obtine un duplicat mult mai repede direct de la autoritatile grecesti fara sa fiti nevoit sa va intoarceti in Romania.
Vă mulțumesc foarte mult pentru informații.

Rămâne deci calea cea mai sigură - întoarcerea în calitate de pasager.

Vă rămân recunoscător!
Pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de faptul ca nu aveti asupra dumneavoastra permisul de conducere....reveniti in tara ca si pasager.

Alte discuții în legătură

Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac? Narcisa elena Narcisa elena Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac ca sa nu ma întorc în țară ? (vezi toată discuția)
Pierdut buletin in italia alinamuntean alinamuntean Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)