Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
din ce stiu eu contractele de vanzare cumparare la apartamente se facea cu SCVL,la vremea aceia proces verbal de predare primire si chitanta de achitare a contravalorii apartamentului
terenul se afla corect mentionat in folosinta deoarece sunteti coproprietari pe acel teren aveti dreptul la o cota, la un procent impreuna cu ceilati locatari, iar daca ati intampinat o problema in cazul dv atribuirea terenului de 6m, trebui scoase acte doveditoare si mers la notar sa rectifice cvc -ul
toate - dar absolut toate - actele pe care le-am enumerat se refera la dreptul de proprietate asupra apartamentului, nicidecum al terenului. Acel titlu de proprietate (probabil aceasta sintagma declanseaza un reflex de asemanare/confuzie cu titlul de proprietate asupra terenurilor emis pe baza unor legi funciare postrevolutionare) se refera la dreptul de proprietate asupra apartamentului si face vorbire despre cota indiviza de teren aferent atribuita in folosinta (extrem de rar in proprietate). Poate n-am fost suficient de explicita prima data, insa am tinut sa elimin orice dubiu asupra spuselor mele.
De regula, actele care atestau dreptul de proprietate erau:
- contract de construire incheiat cu OJCVL/OCLPP,
- contract de imprumut incheiat cu CEC-ul,
- proces-verbal de predare-primire-receptie a locuintei,