avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate altikon@gmail.com

Activitate altikon@gmail.com

Buna ziua.
Pentru dreptul la indemnizatie de somaj,angajatul trebuie să fi contribuit la sistemul de asigurări de șomaj timp de cel puțin 12 luni din cele 24 de luni care preced momentul solicitării indemnizației de șomaj in cadrul aceleiasi firme si cele 12 luni trebuie sa fie succcesive?
Multumesc.
Cum se calculeaza CO neefectuat la incetare CIM cu partime 1 ora /zi, cele 5 ore sunt efectuate intr-o singura zi a saptamanii ( vineri )?
Multumesc.
Buna ziua.
Cum se calculeaza concediul de odihna pentru un salariat care are un CIM de 1 ora /zi, repartizate cele 5 ore intr-o singura zi a saptamanii.
Multumesc!
Revin cu o completare - contractele vor fi catre persoane juridice.
Buna ziua.
Se vor efectua livrari de bunuri si montaj - prestari de servicii, In Romania se executa partea de fabricatie a semifabricatelor care alcatuiesc constructiile pe structura lemn, in strainatate, le montam.
Buna ziua.
Care este procedura de schimbare a unei firme SRL de la neplatitoare de TVA, la platitoare de TVA, firma urmeaza sa desfasoare activitati in spatiul intracomunitar ( este necesara mai intai inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari?) Multumesc.
nelamurirea noastra este daca angajatii se trimit prin delegare sau detasare ( sau exista alta varianta de lucru)?
multumesc
Buna ziua.
In ce conditii pot lucra angajatii unei firme romanesti la un punct de lucru, ( al acestei firme ), deschis in Franta si ce acte trebuiesc intocmite pentru acestia? Suntem in aceasta situatie si de aceea va rugam un raspuns urgent.
Multumesc
Buna ziua.
Care este nr minim de zile de absente nemotivate de la care se poate incepe cercetarea disciplinara,respectiv trimitere convocare catre angajat.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un model de Act aditional la CIM de detasare internationala.
Multumesc.