avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare firma SRL de la neplatitoare de TVA la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare firma SRL de la neplatitoare de TVA la platitoare de TVA.

Buna ziua.
Care este procedura de schimbare a unei firme SRL de la neplatitoare de TVA, la platitoare de TVA, firma urmeaza sa desfasoare activitati in spatiul intracomunitar ( este necesara mai intai inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari?) Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:48, 10 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi mai usor sa va raspundem daca ne spuneti ce fel de activitati vreti sa desfasurati ( intracomunitare ) . Livrari de bunuri catre persoane fizice sau juridice ? Sau prestari servicii ?
Buna ziua.
Se vor efectua livrari de bunuri si montaj - prestari de servicii, In Romania se executa partea de fabricatie a semifabricatelor care alcatuiesc constructiile pe structura lemn, in strainatate, le montam.
Revin cu o completare - contractele vor fi catre persoane juridice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locul livrarii de bunuri cu montaj ( adica unde se plateste TVA ) :

" (1) Se consideră a fi locul livrării de bunuri:
b) locul unde se efectuează instalarea sau montajul, de către furnizor ori de către altă persoană în numele furnizorului, în cazul bunurilor care fac obiectul unei instalări sau unui montaj; "

Prin urmare in Romania nu veti avea obligatii referitoare la TVA . Totusi sa vedeti daca nu sunteti obligat sa va inregistrati in scop de TVA in tara respectiva si sa facturati cu TVA din acea tara catre client dupa inregistrare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 Suntem o societate de productie de casute de vacanta din lemn , platitoare de TVA, marfurile produse le livram in Italia unei firme platitoare TVA . ... (vezi toată discuția)
Speta tva mihaela.hadu mihaela.hadu Buna ziua, Societatea noastra livreaza si instaleaza pe teritoriul Bulgariei echipamente de aer conditionat pentru un beneficiar- persoana juridica romana cu ... (vezi toată discuția)