Stau la casa si drumul din dreptul curtii mele este neasfaltat (din pamant). Dupa ploi mai serioase, apa care s-a scurs pe el (caci drumul e in panta), a format un sant destul de adanc (daca intra roata in el, e cam rau).
Mentionez ca drumul e public, am facut sesizare la Primarie, dar nimic (au mai venit altadata, cu un utilaj care tasa drumul si atfel, pamantul in exces s a dus pe margini, nemaifiind loc de scurgere a apei, deci mai rau au facut).
Intrebare: pot fi eu in culpa, daca va exista vreun accident pe portiunea aceea cu santuri, formate de la apa? Adica, am eu vreo obligatie, sa repar drum public, daca trece in zona casei mele?
Multumesc frumos,
Daca discut cu un avocat, pot merge in instanta si sa am sanse reale de castig? Am un vecin cu 11 porci si DSP-ul si Primaria ridica din umeri. E un miros oribil seara, care persista pana noaptea. Nu pot deschide geamurile, nu pot sta in curte.
Ce lege, articol stipuleaza cati porci poti creste intr-o curte particulara? Si ce amenzi risti daca nu respecti legea?
Multumesc,
Buna ziua,
Daca dau in judecata un dentist, care mi-a dat verbal un diagnostic total gresit, pot avea castig de cauza?
De fata a fost o asistenta, raport medical nu am, exista doar consultul in sistemul cabinetului medical...
Desi nu era specialitatea lui, mi-a spus ca am o boala autoimuna, fara tratament, cu urmari grave in viitor....asta mi a provocat un stres imens, cu timp si bani investiti ulterior., pentru a afla ca e total eronat.
Ce pot face sa il fac sa raspunda pentru diagnosticul grav eronat?
Multumesc frumos,
Buna ziua. Ce parghii legale sunt in situatia in care muzica si scandalul de la o pensiune deranjeaza in mod repetat locuitorii din jur? Daca acea pensiune este inregistrata ca si pers juridica, dar nu are autorizatie de functionare, de cine ar putea fi verificata si sanctionata? Multumesc
Buna,
De cateva zile, vine un miros puternic de balegar, de nu poti deschide geamul. Stau la casa si e posibil ca mirosul sa vina de la un vecin care sta mai sus de mine si care ar creste porci. Am fost sa vorbim cu el, dar nu reusim sa il gasim. Am vreun drept? La cine pot sa apelez, care sa si actioneze repede? Politie, Primarie, Garda de Mediu? Poate primi amenda? Multumesc
Nu am dat fdbk pe acel site, ci intern, intr-un chestionar al angajatorului
Multumesc frumos pentru promptitudine si raspuns!
Stiu asta, insa considerati ca expunerea de motive pt plecarea mea, poate fi considerata o sanctiune disciplinara?
Sunt in preaviz, inca nu s-a incheiat contractul de munca. Are dreptul sa ma sanctioneze?