Buna Ziua. Am fost condamnat la 5 luni cu suspendare ptu hartuire sexuala de catre o judecatorie din Ucraina. Acum intentionez sa ma mut cu traiul in Romania incat un an in urma am obtinut cetatenie romana. Dar am inteles ca la Ro a aparut o lege cu registrul agresorilor prin care eu risc sa fiu inclus in acest registru ptu 20 de ani sa fiu sub control judiciar ca si cum. Imi spuneti va rog de ce legea registrului agresorilor "automat" recunoaste condamnarea intr-un stat tert non-UE, adica cu o justitie sub standartele UE daca in mod normal conform tratatelor internationale a recunoaste o sentinta din stat tert e posibil doar dupa parcurgerea unor proceduri speciale prin instanta.
Sigur ca sa fiu inclus in registru cumva Ucraina va trebui (desi nu e obligata) sa sesizeze statul roman asupra acestei condamnari. Cum poate legea registrului sa aiba suprematie asupra altor legi din romania, tratate internationale?
Are sa se incalce art.32 Dreptul la invatatura al Constitutiei Romaniei, daca fiind inscris in registrul agresorilor sexuali, nu mi se va permite sa fac facultatea de medicina, psihologie sau stiinte sociale?
Poate o lege a Parlamentului Romaniei sa fie inferioara legii supreme?
Cum se interpreteaza sintagma interzicerea temporara sau permanenta din legea registrului agresorilor sexuali? Cat de permanentă poate fi permanenţa? Cine decide aceasta? Care sunt acesti termeni? Cinei stabileste? Cine va evalua persoana pentru a decide o interzicere temporara sau permanenta?