avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna Ziua. Am fost condamnat la 5 luni cu suspendare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna Ziua. Am fost condamnat la 5 luni cu suspendare ptu hartuire ...

Buna Ziua. Am fost condamnat la 5 luni cu suspendare ptu hartuire sexuala de catre o judecatorie din Ucraina. Acum intentionez sa ma mut cu traiul in Romania incat un an in urma am obtinut cetatenie romana. Dar am inteles ca la Ro a aparut o lege cu registrul agresorilor prin care eu risc sa fiu inclus in acest registru ptu 20 de ani sa fiu sub control judiciar ca si cum. Imi spuneti va rog de ce legea registrului agresorilor "automat" recunoaste condamnarea intr-un stat tert non-UE, adica cu o justitie sub standartele UE daca in mod normal conform tratatelor internationale a recunoaste o sentinta din stat tert e posibil doar dupa parcurgerea unor proceduri speciale prin instanta.
Sigur ca sa fiu inclus in registru cumva Ucraina va trebui (desi nu e obligata) sa sesizeze statul roman asupra acestei condamnari. Cum poate legea registrului sa aiba suprematie asupra altor legi din romania, tratate internationale?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:54, 12 Septembrie 2021
Trebuie vazut/studiat acordul bilateral cu ucraina, nu se aplica automat legea de cooperare in materie penala, si in plus mai exista si o conditie de durata a condamnarii. Trebui efacuta o mica analiza si necesita timp. Apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ,in ce tara poți sa iti execuți pedeapsa fără a fi ... Llllaaaa1122 Llllaaaa1122 Bună ,in ce tara poți sa iti execuți pedeapsa fără a fi extradat inapoi in romania? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Dreptul la o familie in romania a unui condamnat pentru infractiuni electronice implicand minori in marea britanie teddygirl teddygirl Va rog sa ma lamuriti care este procedura in Romania in urmatoarea situatie: Prietenul meu a fost condamnat in Marea Britanie pentru posesie de imagini ... (vezi toată discuția)
Bună! am niște nelămuriri in legătură cu registrul automatizat/registrul ... DinduNuffin DinduNuffin Bună! Am niște nelămuriri în legătură cu Registrul automatizat/registrul agresorilor sexuali. Sunt stabilit în UK de vreo 10 ani, locuiesc și lucrez ... (vezi toată discuția)