avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Deia14

Activitate Deia14

Stimate/a @ Deia14 , stiti dvs. vreun paragraf de lege care spune - cuvant cu cuvant - ca un parinte are dreptul sa-si vada copilul oricand ?
Legea nu spune cuvant cu cuvant nici ca nu e bine sa pieptanam copilul cu furculita si totusi nu o facem. Ca parinte ai dreptul sa iti iei copilul de unde este, sa il vezi oricand mai putin in cazurile extreme, nu ai voie de pilda sa participi la o operatie insa ai dreptul sa iti dai acordul sau nu asura ei.
Tatal are dreptul sa isi vada copilul iar bunicii care tin in apartamentul lor un copil al carui parinte nu isi da acceptul ar trebui trasi la raspundere.
S-a impamantenit practica asta complet nociva si chiar ilegala prin care daca un parinte pleaca cu copilul undeva, automat are voie sa interzica accesul partenerului la copil iar parintele fara copil trebuie sa astepte luni de zile, sa mearga in instanta ca si cum ar fi deja decazut din drepturi si sa ceara instantei sa isi faca mila sa ii acorde niste ore la cateva saptamani sa isi vada copilul.
Daca vecinul ia copilul de pe strada si il tine fara acordul parintilor nu e rapire? Ba da.
Daca vecinul ia copilul de pe strada si il tine doar cu acordul mamei insa fara acordul tatalui mai e rapire? Nu, ca si-a dat mama acordul. Sau tatal. Ceea ce nu ar trebui sa se intample. Daca unul dintre parinti comunica refuzul, persoana terta ar trebui sa returneze minorul sau sa fie arestata pentru rapire.
Politia nu poate sti daca mama nu a are motive intemeiate sa-si fereasca copilul de tata

Am inteles, deci totul se judeca prin premisa automata ca tatal e violent. Ati auzit de discriminare? De ce se presupune automat ca daca o femeie pleaca de acasa e clar , tatal e violent?
Daca tatal e violent, mama anunta autoritatile, cere ordin de protectie, sunt n lucruri pe care le poate face. Nu fuge de acasa, nu schimba domiciliul copilului de capul ei si apoi interzice tatalui sa isi vada copilul.
Vi se pare normal ce se intampla in Romania? Cel care fuge primul cu copilul poate sterge pe jos cu celalalt parinte?
Aveti idee cat au explodat cazurile prin care tatii fug cu copii si ii impiedica sa isi vada mamele cu anii?
De ce, tocmai din cauza atitudinii si a delasarii legii care de fapt asta face, favorizeaza parintele care pune la propriu primul mana pe copil.
Tatal nu a fost decazut din drepturi in cazul de fata, are dreptul sa mearga sa isi vada copilul si sa il ia acasa daca vrea. Persoanele care impiedica acest lucru ar trebui arestate fara discutie.
E responsabilitatea mamei in aceste conditii sa deschida proces, sa ceara program de vizita pentru tata. Insa nu o face si de ce? Pentru ca nu o sanctioneaza nimeni si nimic daca ascunde copilul de tata cat vor muschii ei.

este suficient ca unul dintre parinti sa fie imatur sau conflictual, si relatia dupa divort e compromisa.

Toti oamenii in divort sunt conflictuali si foarte multi imaturi.
Binele copilului ar trebui reglementat mai bine. In momentul de fata legile privind binele superior al copilului sunt incomplete si foarte vagi.
Trebuie sa aveti probe serioasa a ceea ce face doamna. Si nu ma refer la inregistrari ci la martori de incredere si dezinteresati, de preferat femei cu copii. Cautati o prietena sau mama unuei colege, o verisoara, ceva de genul.
Faceti si inregistrari, mergeti la psiholog ca sa aveti un dosar despre stresul emotional si ranile psihologice pe care le aveti din cauza sicanelor permanente ale fostei sotii, Cu recomandare de la psiholog deschideti alt proces in care sa aratati ca pe langa binele superior al copilului de a nu mai fi de fata la scandaluri este vorba si de sanatatea dumneavoastra emotionala si ca va simtiti discriminat de catre instante pentru ca fiind vorba de sex masculin nu se iau masuri cand e vorba de abuz emotional.
Cu avocat bun si probe administrate inteligent, nu ar trebui sa fie nici o problema sa castigati daca nu in fond atunci macar la apel
O alta varianta ar fi sa anuntati fosta sotie ca nu va simtiti bine si ca ori vine si ia copilul ori il lasati luni la scoala
Ce sa faca, sa sune la politie? Nu se va intampla, de executat silit nu o poate face, o anuntati apoi va inchideti telefonul si duceti fata luni la scoala.
Sau, a treia varianta puteti sa ignorati comportamentul fostei sotii. Tipa, face scpume, dumneavoastra va imbratisati copilul, ii ziceti ca regretati ca isi vede mama cu asemenea comportament si ca va cereti scuze in numele ei si cu asta basta. Cat timp o sa va simtiti atacat si o sa raspundeti, asta va fi rezultatul.
Fanteziste de ce, ca nu trece pe la avocat?
Daca un copil este retinut fara voia unui parinte, politia nu se prezinta?
Va contrazic. Ca nu o sa fie foarte fericita, e altceva insa de prezentat trebuie sa se prezinte si o si face.
Depinde cum se pune problema. Iar bunicii care tin copilul fara acordul ambilor parinti ar trebui sanctionati. Tatal nu a fost decazut din drepturi si toata lumea se comporta de parca e un parinte la mana a doua, sau un strain.
Iar asta se intampla si datorita sfaturilor primite de la avocati.
De ce sa ceara program sa isi vada copilul daca acum are dreptul sa il vada oricand?
Societatea trebuie educata.
Daca nu va lasa sa vedeti copilul mergeti cu politia. Nu are dreptul sa va interzica. De ce sa mergeti in instanta sa va reduca dreptul de a va vedea copilul oricand? Sa mearga mama in instanta daca doreste.
Daca fetita merge la gradinita mergeti si o luati de la gradinita.
Mi se pare ingrozitotr de gresita practica asta de a muta oricand copilul din locul in care a crescut si apoi sa astepti o decizie a instantei pentru a-si putea vedea celalalt parinte.
Mergeti si aduceti copilul acasa, mama il poate vedea la domiciliul lui pana cand instanta stabileste altceva, daca va stabili altceva.
ce e asta, care pleaca primul cu copilul devine stapanul copilului?
Nu ar mai trebui permis asa ceva si nu ar trebui sa i se permita absolut niciunui parinte sa impiedice un partener sa isi vada copilul.

Daca copilul nu doreste sa se intoarca nu puteti sa il siliti. Faceti niste probe, apoi mergeti cu martori ca ati vrut sa predati copilul dar ca acesta nu a dorit sa ramana. Cereti apoi de urgenta modificarea domiciliului. Nici executorul judecatoresc nu poate sili un minor sa plece daca nu vrea. Dumneavoastra de ce sa o faceti?
monitorizarea programului de legaturi personale de catre DGASPC. Vorbiti cu el, explicati problema si faceti cerere in scris sa monitorizeze programul si sa va consilieze pe dumneavoastra ca si parinti. De fata cu Protectia Copilului ma indoiesc ca va mai face scandal. apoi se va obisnui sa stea linistita.
Daca insa tot continua, cereti Raportul protectiei si apoi instanta prin care sa modificati programul de legaturi personale, respectiv sa luati fata de la scoala/gradinita si sa o predati lunea la scoala/gradinita, sa nu mai aveti deloc contact cu fosta sotie pentru binele copilului.
Sa respectati binele superior al copilei de a avea legaturi cu amandoi parintii v-ati gandit? Credeti Ca daca isi va vedea tatal sporadic va fi mai bine?
Minorii cu domiciliul in strainatate pot iesi din tara cu un singur parinte daca fac dovada domiciliului.
Notificati ambele scoli ca nu au acordul dumneavoastra si anulati transferul.
Trebuie dovedit ca tatăl va face fata și ca minorul este adaptat la o viata cu el fără mama lui.

De curiozitate, dat fiind faptul ca nu a mai fost lasat timp indelungat cu tatal lui cum s-ar putea dovedi ca e adaptat tatalui lui?
Copii se adapteaza. Nu te poti astepta sa fie adaptati unei situatii fara sa fie expusi deloc respectivei situatii.
Nu ar mai trebui dovedita instantelor importanta implicarii ambilor parinti in viata unui copil. Un an si jumatate este varsta ideala. Altfel baiatul nu se va obisnui niciodata.
Nu mai vorbesc ca mai benefic ar fi sa nu fie despartit de sora nu de mama.
Felicitari tatalui pentru asemenea initiativa.
V-as sugera sa va luptati pentru amandoi copii in vacante. Altfel nu au nici o sansa sa creasca adulti sanatosi la cap cu emotii normale.