avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Am avut o situație destul de neplăcută ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Am avut o situație destul de neplăcută astazi ...

Bună ziua,

Am avut o situație destul de neplăcută astazi și vroiam sa știu dacă a fost legal cum a procedat politia de frontiera din aeroportul Henri Coandă. Soția deține pașaport italian și s-a prezentat cu cei 2 copii care la rândul lor dețin pașaport italian la ghișeul poliției de frontiera și nu au fost lăsați sa plece pentru ca nu era și tatăl sau nu a prezentat declarație, în condițiile în care a mai plecat cu ei singura fără probleme de la vârsta de 6 luni a copiilor, pașaportul italian permițând acest lucru, pentru ca eu în calitate de tata mi-am dat acest acord când am solicitat pașaportul. Va rog sa ma ajutați cu un răspuns și în cazul în care am fost nedreptățit o sa ai dau în judecată, pentru ca a trebuit sa cumpăr alte bilete, stres, copiii plângând și toate cele.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:22, 1 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru răspuns, dar condițiile din link-ul respectiv le-am citit de 100 de ori și fac referire strict la cetățeni romani minori. Copiii mei au prezentat pașaport italian.si din acest motiv deja nu se mai încadrează în acele condiții, la fel și soția mea tot pașaport italian. Discutam de 3 cetățeni străini, 2 minori și 1 adult.

georgel89 a scris:

Au procedat corect. Un parinte nu poate iesi insotit de minori fara acordul celuilalt parinte.
Informatii complete gasiti aici:

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2022
Ceseu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Minorii cu domiciliul in strainatate pot iesi din tara cu un singur parinte daca fac dovada domiciliului.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Calatoria cu un minor cu dubla cetatenie româno-italiana PetronelaRoman23 PetronelaRoman23 Bună ziua! Sunt cetatean roman cu domiciliul în Italia cu dubla cetățenie româno-italiană. As dori sa merg in Romania pentru cateva zile împreună cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru plecarea copiilor in vacanta ioana79 ioana79 Buna ziua tuturor,as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru a putea pleca in concediu impreuna cu copii in alta tara.Dar sa fiu mai clara,este ... (vezi toată discuția)