avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor - vacanta de vara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor - vacanta de vara

Buna ziua,

De la ce varsta poate cere tatal 1 luna cu copilul pe perioada vacantei de vara? In cazul meu, fata cea mare are ap 4 ani si baiatul cel mic 1 an jumatate. Imi dau seama ca pt cel mic nu este posibil inca, dar se poate obtine pt fata? In conditiile in care stiu programul lor, ea e dornica sa stea cu mine, etc.
Care ar fi motivele pentru care un judecator ar decide daca pe perioada verii se cuvin doua sau patru sapt sa stea cu mine?
Are vreo importanta in decize faptul ca baiatul cel mic este inca dependent de mama?

Va multumesc anticipat si o zi buna
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
CalulMov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deia14 , utilizator 11:11, 19 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Legislația în domeniul dreptului familiei nu condiționează o anumită vârstă pentru programul de relații personale cu părintele nerezident. Astfel că judecătorul cauzei este liber să aprecieze de la caz la caz dacă este în interesul minorului raportat la vârsta acestuia să fie stabilit un anumit program de vizitare. Importanță prezintă arătarea probelor pe care vă bazați când formulați o astfel de solicitare, iar aici probatoriul este divers.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Daca nu e alaptat si daca aveti un program de vizita constant si baietelul petrece noptile la dumneavoastra acasa, nu ar fi problema sa ramana o luna, ba chiar ar fi de preferat. Insa, ca sa nu fie prea brusc si acomodarea sa se faca treptat, ati putea cere ca luna respectiva sa fie impartita in 2, respectiv 2 saptamani la inceputul vacantei si 2 la sfarsit, astfel incat si mama sa poata pleca linistita cu copii.
Gasiti destule materiale pe internet despre importanta implicarii tatalui in viata copiilor pentru a folosi in instanta.
Trebuie dovedit ca tatăl va face fata și ca minorul este adaptat la o viata cu el fără mama lui.
Depinde ce va ieși la proces.
Angajați avocat căci fără avocat nu o sa stiti sa va judecați.
Trebuie dovedit ca tatăl va face fata și ca minorul este adaptat la o viata cu el fără mama lui.

De curiozitate, dat fiind faptul ca nu a mai fost lasat timp indelungat cu tatal lui cum s-ar putea dovedi ca e adaptat tatalui lui?
Copii se adapteaza. Nu te poti astepta sa fie adaptati unei situatii fara sa fie expusi deloc respectivei situatii.
Nu ar mai trebui dovedita instantelor importanta implicarii ambilor parinti in viata unui copil. Un an si jumatate este varsta ideala. Altfel baiatul nu se va obisnui niciodata.
Nu mai vorbesc ca mai benefic ar fi sa nu fie despartit de sora nu de mama.
Felicitari tatalui pentru asemenea initiativa.
V-as sugera sa va luptati pentru amandoi copii in vacante. Altfel nu au nici o sansa sa creasca adulti sanatosi la cap cu emotii normale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)