avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Activitate Lili1961

Activitate Lili1961

Bună seara tuturor. Am construit o casă la țară în prealabil fără autorizație și PUZ mai exact in aprilie mai 2022 la roșu apoi in august același an 2022 am obținut PUZ și autorizație de construire. Apoi proiect.Finalizând totul ... ne-am trezit (neștiință,prostie ) că nu am respectat distanta de la axul drumului comunal până la casă (10 m) Efectiv sânt 8,7 metri. Primăria nu poate recepționa lucrarea din această cauză. Prin urmare nu putem intabula clădirea. De 2 ani plătim impozit pe casă la primărie. Știți cumva o soluție la această problemă? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua. Avem o mica (mare) problema cu cablurile aeriene de joasa tensiune ce trec prin fata proprietății și vrând nevrând printre crengile unui nuc care a fost ciuntit de nenumăratele ori de către cei de la e.on distribuție. Ultima dată după o furtună a căzut unul din cele 4 fire cu flacăra de rigoare și după multe telefoane date la distribuitor fara rezultat am rezolvat prin intermediul ISU. Întrebarea mea este: cei de la e.on nu ar putea să schimbe firele cu altele izolate sau torsadate? Ce se poate face in acest caz ? Când i-am întrebat pe muncitori au început să râdă. Nucul e acolo de 55 de ani și nu avem voie să-l tăiem. Mulțumim.
Va mulțumesc pentru răspuns. S-ar părea că nu trebuie sa mai umblam pe nicăieri sa pierdem timp și alți bani
Bună ziua.Am făcut succesiunea după tatăl defunct in termenul legii până la 2 ani de la data decesului.Masa succesorală era compusă din două titluri de proprietate din care unul ( un titlu) cel cu valoarea cea mai mare avea o literă greșită.Notarul a făcut succesiunea numai după titlul corect scris( masa succesorală foarte mică) urmând că titlul greșit să fie trimis de primăria din localitate la Consiliul județean pentru corectură. După 2 ani și 5 luni titlul ne-a fost trimis corectat.Notarul a făcut succesiunea dar ne-a încasat și ce-i 1% impozit pentru depășirea celor 2 ani de la data decesului tatălui.Se pot recupera acești bani ? Văzând că nu din vina noastră au trecut mai mult de 2 ani? Mulțumesc mult.