avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună seara tuturor. Am construit o casă la țară ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună seara tuturor. Am construit o casă la țară în prealabil ...

Bună seara tuturor. Am construit o casă la țară în prealabil fără autorizație și PUZ mai exact in aprilie mai 2022 la roșu apoi in august același an 2022 am obținut PUZ și autorizație de construire. Apoi proiect.Finalizând totul ... ne-am trezit (neștiință,prostie ) că nu am respectat distanta de la axul drumului comunal până la casă (10 m) Efectiv sânt 8,7 metri. Primăria nu poate recepționa lucrarea din această cauză. Prin urmare nu putem intabula clădirea. De 2 ani plătim impozit pe casă la primărie. Știți cumva o soluție la această problemă? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 07:26, 26 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația se poate rezolva în 2 moduri - amiabil, prin ajungerea la un acord cu primăria sau prin instanta. Luați legătura și cu un topograf din zona dvs, ppate sunt soluții topo
Sau deloc . Citeam in presa , cu un numar de ani in urma , ca un niste locuitori dintr-un cartier din Cluj-Napoca au castigat un proces cu un dezvoltator care , la fel ca dvs. , s-a considerat indreptatit sa nu respecte regulile , ca merge si asa , iar autoritatile vor fi nevoite sa accepte situatia asa cum era . A construit pur-si-simplu in curtea unui bloc , la foarte mica distanta de blocul celor care au apelat la instanta , bazandu-se pe faptul ca nimeni nu va lua vreo masura cu imobilul gata ridicat . Si s-a inselat , instanta a dispus desfiintarea constructiei . Blocul a fost daramat . Drama a fost ca deja vanduse , din stadiul de proiect , apartamente in acel bloc , erau oameni mutati acolo deja , procesul a durat ani buni … A aparut in presa , ca exemplu de oameni perseverenti , care chiar nu au renuntat si nu s-au lasat … Ce s-a intamplat mai departe , nu stiu . Am avut prilejul sa vad cu ochii mei blocul care era daramat , inca era parte din gramada de moloz acolo .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

Lili1961 a scris:

Bună seara tuturor. Am construit o casă la țară în prealabil fără autorizație și PUZ mai exact in aprilie mai 2022 la roșu apoi in august același an 2022 am obținut PUZ și autorizație de construire. Apoi proiect.Finalizând totul ... ne-am trezit (neștiință,prostie ) că nu am respectat distanta de la axul drumului comunal până la casă (10 m) Efectiv sânt 8,7 metri. Primăria nu poate recepționa lucrarea din această cauză. Prin urmare nu putem intabula clădirea. De 2 ani plătim impozit pe casă la primărie. Știți cumva o soluție la această problemă? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.

Exista o singura solutie la aceasta problema. Sa taiati 1.3 metri din casa ca sa respectati cei 10m.
Sau primaria sa inchida ochii, care poate duce in viitor la consecinte grave, mai ales ca guvernul lucreaza sa faca legea mai stricta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa gospodareasca aleee_h aleee_h Am construit o copertina din lemn in lateralul si putin in spatele casei,pentru a depozita lemnele, fara fundatie, acoperita cu fasi de tabla, fara ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan si amenajare de terasa apopescu77 apopescu77 Buna ziua, detin un teren extravilan care este la cativa metri de un sat, case batranesti.Terenul meu se numeste pasune si nu a fost nimic construit aici . ... (vezi toată discuția)
Acordul notarial intre vecini iloveny iloveny Buna ziua! Ma invecinez cu terenul unui monument istoric pe care in mod legal nu se poate construi nimic. Dar pentru ca traim in tara tuturor posibilitatilor, ... (vezi toată discuția)