avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate miai222

Activitate miai222

Buna ziua,

Am contractat un credit imobiliar in valoare de 297.000 lei in noiembrie 2021.
Rata initiala era 1411 lei(principal aprox. 423 lei si dobanda 987 lei)
Acum, la un an distanta, rata este de 1950 lei (principal aprox 255 lei, restul dobanda).

Inteleg cresterea ratei si a dobanzii din cauza IRCC, dar nu inteleg (si nu gasesc) o explicatie pentru modificarea principalului. Din cate am citit in contract, nu gasesc un punct care sa explice modificarea principalului.

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc cu 6 apartamente, construit in urma cu 3-4 ani si ne-am dori sa ne asociem pentru a plati facturile lunare comune (energie electrica pe scara, canalizare). Exista vreo alta forma in afara de asociatie de proprietari pentru o asociere? Intreb deoarece costurile lunare momentan sunt undeva la 150 lei per total, iar daca am face o asociatie ar creste considerabil, de cateva ori peste aceasta suma. Mentionez ca facturile comune sunt pe numele constructorului momentan, acesta dorind sa le transfere catre noi.
Instrainat inseamna ca a intrerupt legatura cu familia.
Buna ziua,

Am speta urmatoare: bunicii mei doresc sa imi lase apartamentul lor. Ambii lor copii sunt decedati, dar mai am un var primar, dupa unul din copiii bunicilor. Acestia doresc ca eu sa fiu unicul mostenitor al apartamentului, celalalt nepot fiind instrainat, pentru a evita viitoare probleme legale. Care este cea mai buna solutie in vederea aceasta?

Va multumesc.
Multumesc ! Asa m-am gandit si eu, dar eram curios daca impozitul pe persoana fizica s-a marit atat de mult, din 2020, de exemplu, in 2021, de la 50 lei la 150+ lei, si nu gasesc un calculator sau un exemplu concret pe net.
Buna ziua,

Am avut sediul social al unei firme cu activitate (utilitatile nu au fost platite de companie, ci de persoana fizica) intr-o casa in care am stat cu chirie intre 2021 si martie 2022 si contract de comodat cu proprietarul. Proprietarul a primit recent de la DITL sumele de plata pentru impozit pentru 2021 si 2022. Sumele sunt 332 lei pentru 2021, respectiv 426 lei pentru 2022. Mentionez ca proprietarul nu a declarat suprafata folosita de firma, asadar se aplica impozit pentru cladire mixta. Suprafata totala e de 56mp, desfasurata de 78mp. Eu am folosit o camera de 15mp din acest total. Valoarea impozabila este de 141998 lei. Sunt curios cum as putea afla efectiv cat am de plata pentru acei 15mp din totalul care a venit pe 2021, respectiv 2022. Va multumesc !
Buna ziua,

Daca ultima zi lucrata la un loc de munca este 21 aprilie, apoi 22 aprilie si 25 aprilie sunt zile libere de la stat, iar pe 26 aprilie incep noul contract la alt loc de munca, se considera continuitate? (deoarece este vorba de zile libere de la stat intre date).

Va multumesc
Deci practic nu trebuie sa mai declari sau faci nimic in acest sens? Putem prelua informatiile utilizatorilor ca email , telefon , nume, fara probleme legale?
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere.
Se poate achita suma pentru un teren, intre persoane fizice, dintr-un cont deschis in Ro in Euro pe contul vanzatorului deschis tot in Ro, in Euro, la alta banca? Sau trebuie convertita in lei, dpdv legal?