avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare asociatie proprietari

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc cu 6 apartamente, construit in urma cu 3-4 ani si ne-am dori sa ne asociem pentru a plati facturile lunare comune (energie electrica pe scara, canalizare). Exista vreo alta forma in afara de asociatie de proprietari pentru o asociere? Intreb deoarece costurile lunare momentan sunt undeva la 150 lei per total, iar daca am face o asociatie ar creste considerabil, de cateva ori peste aceasta suma. Mentionez ca facturile comune sunt pe numele constructorului momentan, acesta dorind sa le transfere catre noi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:06, 23 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este de preferat sa constituiti asociatie de proprietari care in conformitate cu disp L nr 196/2018 va administra si va asigura starea tehnica a partii comune de condominiu
Chiar daca imobilul este nou contruit pe parcursul exploatarii acestuia vor aparea situatii la infrastructura la partea comuna de cosntructii si de instalatii care vor necesita repaartii periodice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravit casa scarii Aloda47 Aloda47 Daca intr-o scara de bloc cu 14 apartamente vor sa se zugraveasca casa scarii si unii vor sa se faca fara asociatia de locatari iar unii vor prin asociatie, ... (vezi toată discuția)
Bună ! locuiesc intr-un bloc nou dat în folosință în ianuarie ... Mariamaria4321 Mariamaria4321 Bună ! Locuiesc intr-un bloc nou dat în folosință în ianuarie 2021. La începutul anului 2023 o vecina care are casa pe diagonala cu blocul a făcu ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)