Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nu mi-ati spus legea sau orice act juridic concret in care sa se stipuleze ca functia de inginer de sistem poate fi ocupata numai de catre un absolvent al unei facultatii de studii superioare tehnice. Spune doar sa aibe diploma in domeniu corespunzatoare nivelului 6 si cunostinte si deprinderi tehnice.
Cu studii superioare in domeniul economic nu puteti ocupa functia de inginer si nici invers .
Sunt doua meserii care nu au legatura una cu alta .
Vi s-a recomandat sa faceti sesizare la Inspectia Muncii. As fi curios sa vad punctul lor de vedere.
Fara a fi " gigi contra" va spun ca nu veti putea fi angajat ca inginer atata timp cat nu aveti o diploma care sa ateste aceasta calitate.
Sunteti economist, chiar daca aveti specialitatea de informatica de gestiune, nu este unul si acelasi lucru cu a fi inginer.
Un absolvent al unei facultati tehnice poate avea pe diploma calificarea de profesor, nu de inginer.........chiar daca are acelasi profil ca si un inginer al aceleiasi facultati nu va putea fi niciodata incadrat ca inginer.
Chiar daca cineva are abilitatea de a face o meserie nu inseamana ca poate sa fie si incadrat ca persoana calificata.
Problema este mai simpla decat pare : nu ai calitatea de inginer nu poti fi incadrat ca inginer.
Cursul absolvit in domeniu va dat si o calificare, accea este functia pe care puteti fi incadrat.
Si eu am un curs de " ajutor programator " si nu ma va angaja nimeni ca programator............sau ca inginer de sistem doar ca am facut acel curs, poate sa ma incadreze doar ca " ajutor rpogramator" atat.