avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitate de incadrare in codul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitate de incadrare in codul COR

Buna ziua!
Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia Cibernetica,Statistica si Informatica Economica, de unde am iesit (conform diplomei) economist cu specializarea Informatica economica. Conform foii matricole aproape 50% am avut materii de informatica si programare software in diferite limbaje.
Intrebarea mea este daca pot fi incadrat conform codului COR pe codul 213905 - Inginer de sistem software, avand in vedere ca lucrez de 9 ani intr-un service de calculatoare unde ma ocup de tot ce presupune un service: reparare, configurare si constructia calculatoarelor. Avand in vedere ca acest cod din COR cere doar nivelul de studii de nivel 4 si este un cod ocupational, iar eu am facut 9 semestre adica 4ani si jumatate cred ca as putea fi incadrat astfel.
Eventual poate ma puteti ajuta cu niste legi care reglemeteaza modul de incadrare in acest cod ocupational COR

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Februarie 2015
Clasificarea Ocupaţiilor din Romania - COR , pe care o gasiti afisata pe site-ul Ministerului Muncii, si anume
[ link extern ]

Puteti fi angajat in functia de inginer de sistem software.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
da...de acord. dupa multe ore petrecute prin internet am ajuns si eu la concluzia ca pot fi incadrat astfel. am gasit si Standardul Ocupational pentru codul 213905 si nu se specifica niciunde ca trebuie sa termin Politehnica pentru a putea fi incadrat astfel. Codul COR este in primul rand un cod al ocupatiilor si nu al studiilor. SUnt de acord si cu chestia ca se are in vedere si nivelul studiilor si ce anume ai terminat, dar cred ca aceasta clasificare in codul COR este permisiva si tine putin si de interpretarea lui.
Si in alte parti am primit acelasi raspuns ca de la dl Elis, dar ideea este ca nu stiu cum sa-i conving pe cei de la ITM si Resursele umane sau cine completeaza la fortele de munca cartea de munca, caci ei nu-mi dau dreptate.

Multumesc!
Nu cei de la ITM trebuie sa va dea dreptate. Cei de la compartimentul de resurse umane din firma ar trebui sa stie ca daca dvs. sunteti competent in a ocupa functia respectiva puteti sa o ocupati. Nu trebuie neaparat sa aveti o diploma de inginer.
La societatile private problema este simpla. La cele din sistemul bugetar s-ar putea sa aiba alte criterii de selectionare pentru angajare.
ok...tb convinsi cei de la resurele umane del la Directia Muncii caci in firma nu avem asa ceva fiind private si de dimensiuni mici.
problema este cum ii pot convinge ca am dreptate? caci le-am dus toate dovezile necesare pe care le-am considerat eu: copii dupa acte de studii - diplome, atestate foie matricola sa se vada ca am facut 40-50% materii de informatica din care am facut programare software in peste 6 limbaje de programare.
ce-as mai putea face?

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)