Legea 196/2018
art. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
....
l) utilizarea cu altă destinație a fondului de rulment sau a fondului de reparații, altfel decât este prevăzut la art. 71 și 72;
...
art. 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice.
...
In speta, nu se poate folosi pentru plata unui avocat.
Legea 196/2018
art. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
....
l) utilizarea cu altă destinație a fondului de rulment sau a fondului de reparații, altfel decât este prevăzut la art. 71 și 72;
...
art. 72
(1) În scopul asigurării sumelor necesare pentru plăți curente, asociația de proprietari este obligată să stabilească cuantumul și cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de rulment. Fondul de rulment se stabilește astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice.
...
In speta, nu se poate folosi pentru plata unui avocat.
Legea 196/2018
art. 102
....
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;
Am crezut ca dorit opinia unui jurist. Eu nu ma contrez cu dv., daca ma credeti, bine, daca nu, iara bine. Opinia mea este diferita de a dv. Generic vorbind, ca in particular, multe detalii nu am...
Dusul singur este o decizie gresita, iar ce scrie in art. 57 nu se interpreteaza stricto sensu. Sigur ca fiecare se poate duce singur, evident, insa nu ar fi inventat nimeni juristii daca nu era nevoie de ei.