avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate gcirs

Activitate gcirs

multumesc mult.. nici nu pot scrie cat de mult inseamna o raza de soare. <3

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna seara,

Daca înțeleg eu bine din ce ați scris, ați săvârșit fapta in timpul minorității, la 17 ani, iar de atunci nu ați mai comis nicio infracțiune.

Potrivit art. 2 alin (2) din Legea 118/2019, "Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal."

Așadar, trimiteți o cerere de scoatere din evidențele registrului, având în vedere dispozițiile legale arătate mai sus ( și art. 20 alin 1 din Legea 118/2019 coroborat cu art. 32 din Legea 290/2004) către Inspectoratul General de Poliție Romana- Direcția cazier judiciar, statistica și evident operative- in care le puneți în vedere faptul că erați minor la data săvârșirii faptei și, având în vedere anul condamnării, instanța nu putea dispune înregistrarea în acest registru.

Anexati cererii o copie a hotărârii judecătorești prin care ați fost condamnat din care sa reiasă data săvârșirii infracțiunii și solicitați comunicarea răspunsului pe e-mail.

După ce primiti răspuns, scoateți un certificat de integritate comportamentala la aproximativ 2 săptămâni, sa fiți sigur că au făcut rectificările necesare.

Buna ziua,

Am 52 de ani, nascut in 1969.
In 1986 la varsta de 17 ani am comis o infractiune pedepsita cu inchisoare 3 ani. din care prin gratiere am facut 2.5.

Cativa ani iin urma am fost reabilitat prin hot. jud.
Intre timp nici o abatere sau macar o amenda..

Acum au trecut 35 de ani de la fapta si executatere.

Prin legea 118 din 2019 sunt supus la restrictii si obligatii pentru ca acum 35 de ani am comis o infractiune; sex cu o minora de 16 ani eu avand 17. Presupune sa ma prezint la politie din 3 in 3 luni sa raportez amanunte despre viata mea sa fiu fotografiat si interogat despre viata mea personala surse de venit ocupatie daca planuiesc sa calatoresc etc, sa mi se ia probe. Sange? nu stiu daca vor si sange (organ)

Viata mea e deja distrusa.
Am pierdut relatia, jobul, perspectiva de viitor fiind ca o sa ma aresteza cat de curand. Sunt disperat umblu cu otrava in buzunar pentru a-mi lua viata cand asta se va intampla. cred cat de curand ptr ca e data o alerta pentru cei care nu se supun.

Ma simt singur si nu am cu cine vorbi despre asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
unde ai citit pune linkul te rog am deschis si un redit legea 118 din 2019 pentru cen interesati nu se poate asa ceva .. 35 de ani pe cand eu eram minor .. executat pedeapsa gratiat reabilitatat si acum sa ma supun tampeniei mai bine mor
dupa 35 de ani eu fiind si eu minor atunci 17 ani ,

- nu mai postați acel link, vă rog -
Urmaresc si eu discutia .. cati oameni sunt in situatia asta ?
si eu urmaresc


radutel a scris:

Buna ziua , sunt in aceeasi situatie ca tatal dvs . Am facut o petitie la avocatul poporului . Legea are multe aspecte neconstitutionale . Sunt incalcate mai multe drepturi .Una este sa faci un registru de evidenta si preventie si alta este sa fotografiezi , amprentezi persoane dupa 30 de ani de la producerea faptei . Va tin la curent cu rezultatul .