avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate Doruluk

Activitate Doruluk

Buna ziua!revin cu această întrebare,poate totusi exista cineva care are cunoștință de cauză. Mama mea a muncit 8 ani pana in 1989 Femeie de servici la asociatia de locatari nu de propietari pentru ca in 1989 nu era de propietari. Acum vrea sa își scoata vechimea pentru pensionare. Asociatia nu mai exista acum sau ifiintat altele. Unde ar putea merge.exista o arhivă undeva? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
Multumesc!

raluk0207 a scris:

Nu exista renunțare în favoarea cuiva.
Renunțarea este pura și simpla și totala.
Și da, trebuie dezbătută succesiunea.
Renunțare celorlalți nu va transforma în proprietar.
Se prezintă la notar moștenitorii acceptanti, împreună cu Anexa 24, certificatul de deces în original, actele de stare civilă care dovedesc legătură de rudenie cu defunctul, declarațiile de renunțare la succesiune sau procuri din partea celorlalți și 2 martori cu buletine care sa-l fi cunoscut pe defunct și care sa știe ce rude a avut.

Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
Ai am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. Dacă toți moștenitorii renunta la moștenire succesiune,prin declaratie de renuntare.,în favoarea meaSe mai face succesiunea sau este deajuns o singură dată mers la notar? Care ar fi pasii daca la eliberarea certificatului de calitate mostenitor renunta toti?
Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
@Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine
Da am fost la Notar . Se poate face cererea si depune doar de un mostenitor, dar la eliberare trebuie sa fim toti. Eu am crezut ca se poate elibera calitatea de mostenitori, fara a fi prezenti toti. Si apoi pentru certificat de mostenitor succesiune sa fim toti. Va multumesc pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
Asa este cum spuneti. Am fost la Notar si trebuie sa fim toti prezenți la semnat, plus procura sau declaratie de renuntare la succesiune,de la cei din strainatate înregistrată la consulat,ambasada.


Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
@Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine
Va multumesc pentru raspuns!

Răspuns la discuția Certificat calitate de mostenitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! Vroiam sa stiu daca pot face eu acest lucru, fara prezenta celorlalți mostenitori? Am strâns toate actele de stare civila de la toti in copii xerox.
Buna seara! Mi-a decedat un frate , anterior decesului a avut un accident auto care nu are legatura cu decesul. Acum exista un proces pentru daune materiale și trebuie la dosar un certificat calitate de mostenitor. Ce documente imi trebuie?trebuie sa fim toti mostenitorii?? Sau pot merge eu cu toate documentele la Notar? Imi trebui pentru a atesta numarul calitatea si gradul de rudenie al mostenitorilor,urmand spoi sa facem succesiunea. Va multumesc!
Multumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Se invoca in cadrul unei contestatii la executare facute in instanta (daca maii sunteti in termen).Fara av nu prea merge cu modele si sfaturi asa cum viseaza tot romanul....

Buna ziua! Ce trebuie sa faci sa beneficiezi de prescripție datoriilor la fisc? Exista o datorie,,impozit pe clădire,, datoria este mai veche de 5 ani. Sa primit o somatie de la primărie împreună cu un titlu executor, 103 lei respectiv 184 lei. La somatie pe lângă 103 lei se mai adaugă și suma restantă de 5300 lei. Din cate am citit datoriile se prescrie la 5 ani. Cum se procedează,unde trebuie sa se adreseze pentru a beneficia de prescripție? Multumesc!