Buna seara! Mi-a decedat un frate , anterior decesului a avut un accident auto care nu are legatura cu decesul. Acum exista un proces pentru daune materiale și trebuie la dosar un certificat calitate de mostenitor. Ce documente imi trebuie?trebuie sa fim toti mostenitorii?? Sau pot merge eu cu toate documentele la Notar? Imi trebui pentru a atesta numarul calitatea si gradul de rudenie al mostenitorilor,urmand spoi sa facem succesiunea. Va multumesc!
Odată ce a decedat fratele dvs. dosarul a fost suspendat pentru a se introduce in cauza moștenitorii.
Pentru a interveni in cauza, mergeți la notar și solicitați certificatul de calitate de Moștenitor (nu certificat de Moștenitor ci certificat de calitate de Moștenitor), ulterior intrați in litigiu pentru a reprezenta interesele partii.
Doruluk
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc! Vroiam sa stiu daca pot face eu acest lucru, fara prezenta celorlalți mostenitori? Am strâns toate actele de stare civila de la toti in copii xerox.
nu e obligatoriu sa fie prezenti toti mostenitorii. se depune cererea, se identifica in cerere mostenitorii prezumtivi si notarul va efectua demersuri, vedeti art. 104 alin. 3 din Legea notarilor publici.
raluk0207 a scris:
Nu puteti.
Pentru eliberarea certificatului de calitate de mostenitor, trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii