avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Gabrieln43

Activitate Gabrieln43

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, 1. speta la care fac referire s-a petrecut in 2007; 2. puteti sa-mi spuneti atunci din 2018, din ce fonduri se platesc ajutoarele de somaj? 3 Nu inteleg presupunerea dvs legata de 55b+ salarii compensatorii?? 4. Considerati toate legile emise de legiutor corecte? Oare de ce se mai aduc de-a lungul timpului diferite modificari? Ne mai si permitem sa gandim, nu?
Scumpa Doamna, desigur ca formularea de salarii compensatorii se refera la concedierile colective. Pe de alta parte cred ca stiti foarte bine la ce ma refer. Daca n-ati fost in aceasta postura va spun din proprie experienta ca negociezi un pachet de plecare (de regula 2-10 salarii nete lunare).
Iar problema nu se pune ca n-ai mai vrea sa lucrezi, ci pur si simplu in mediu privat apar alte prioritati de regula ale angajatorului care nu mai sunt compatibile cu asteptarile tale ca angajat.
Domnule consilier juridic inteleg ca dvs interpretati legea asa cum a fost ea facuta, buna sau rea. Eu ma refer mai ales la justetea si corectitudinea morala a legii. Astazi ai un salariu, iar de a doua zi nu-l mai ai. Conteza atat de mult forma prin care s-a ajuns la incheierea raportului de munca ? Insa pana ieri eram taxat pe salariu ca orice alt angajat.
Nu stiu daca intelegeti, nuanta?
Stimata Doamna, apreciez raspunsul dvs. insa nu vad ratiunea morala si logica ca doi fosti angajati, egali in fata legii ca si platitori de taxe, sa fie tratati diferit de Statul Roman (unul are drept de somaj iar celalalt nu) in momentul cand ambii nu mai au venit, indiferent cum i-au incheiat rapoartele de munca. Nu cumva vorbim si de o oarecare discriminare?
Multumesc pentru raspuns, insa nu ati reusit sa-mi explicati logica legii din moment ce eu am contribuit ca oricare alt angajat la fondul de somaj pana la incetrea contractului de munca, indiferent de forma in care s-a incheiat acesta, imputabil sau nu angajatului. In esenta el devine de a doua zi o persoana fara un venit si implicit ar trebuii sa beneficieze de ajutorul de somaj.

In plus, daca a primit cateva salarii compensatorii sau bonus acestea au foat taxate cf codului fiscal in intregime, inclusiv asigurare medicala, somaj, pensie etc. Deci a si contribuit in avans la aceste fonduri de care nu mai beneficiaza din momentul in care nu mai are servici !!! Pai nu e cumva legea stramba ?
Buna ziua,
In cazul in care contractul de munca s-a incheiat cu acordul partilor, inteleg ca nu te poti inscrie la somaj.
Intrebare:
1. de ce, din motiv ce am contribuit la fondul de somaj la fel ca orice angajat?
2. acordul partilor, de regula inseamna ca s-au primit niste salarii compensatorii, care au fost taxate in totalitate inclusiv somaj, pensie, asig. medicale. Si atunci de ce sa nu beneficiez macar pe acea perioada (2, 3, 5 luni) de serviciile platite in avans?
E corec si moral?