avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate emics

Activitate emics

Am lucrat 6 ani si 10 luni la o firma particulara ca mecanic de locomotiva si automotor in perioada 2010-2017, Vreau sa înțeleg de ce acești ani nu au fost încadrați la grupa 1 de munca, cu toate că această meserie se încadrează la grupa 1 de munca. Firma particulara nu mai există pe piață, si-a schimbat denumirea. Se poate face ceva legal pentru a încadra această vârstă prestata la grupa 1 de munca?
Va multumesc.
In luna iulie 2021 am solicitat un numar de 10 zile de concediu de odihna din totalul zilelor aferente anului 2021, solicitare care mi-a fost aprobata prin cererea din data de iunie.2021. Am efectuat un numar de 100 ore munca in luna iulie 2021 dupa care am efectuat cele 10 zile de concediu (80h) conform programarii anuale si a programului de lucru din luna iulie 2021 . La stabilirea drepturilor banesti aferent lunii iulie 2021 am constatat ca la plata sunt incluse doar 5 zile de concediu de odihna, norma de lucru de 176 de ore, fiind completata cu ore suplimentare efectuate in lunile anterioare, care ar fi trebuit sa fie trecute in plata conform art.123 al.1 din Codul Muncii intrucat conform art.122 al.1 din Codul Muncii nu au putut fi compensate.
Avand in vedere prevederile art.144 din Codul Muncii, consider ca mi se face o nedreptate prin limitarea dreptului la concediu. Pe langa aceasta presupun ca imi reiese si 4h munca suplimentare aferente lunii iulie.
Am dreptate sau nu ?