avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate a.g.p

Activitate a.g.p

Deocamdata nu sunt raspunsuri. Daca am postat in categoria gresita, rog un moderator sa mute intrebarea intr-un loc cu vizibilitate mai buna. Multumesc.
E nevoie sa indeplineasca niste formalitati, sau sa achite taxe/impozite ca in cazul bonusurilor extrasalariale?
Beneficii extrasalariale

Buna ziua. In ce conditii este posibil legal pentru un angajator sa ofere un bun material angajatului, care sa-l ajute la desfasurarea activitatii, si care sa ramana in final al alcestuia din urma?

Bunul se ofera ca beneficiu extrasalarial (nu a fost stipulat in contractul de munca), alternativ cu alte beneficii, cum ar fi bonusurile extrasalariale.

Angajatorul poate sa fie sau nu platitor de TVA, ceea ce influenteaza pretul cu care achizitioneaza bunul.

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar poate chiar pandemia a creat aceste situatii nefavorabile, ameliorate partial de dispozitia pe care ati mentionat-o. Nu stiu cui ar folosi acum daca ne apucam sa judecam motivele celorlalti. De asta cred ca cel mai folositor si frumos ar fi sa ramanem la subiect.
Situatiile si motivele personale pot fi foarte diverse si juste. Daca ar fi existat posibilitatea rapida a reinnoirii nu mai era nevoie sa cer sfatul aici.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Iar daca cineva mai are ceva de adaugat, discutia este inca deschisa.
E adevarat, insa doar din punct de vedere legal. Sau in relatie cu autoritatile statului. Institutiile private pot decide in mod independent daca sa mai considere un act de identitate expirat ca fiind inca valabil.

Asa mi s-a spus cand am sunat la Directia de Evidenta a Persoanelor. Acelasi lucru l-am constatat si eu in relatia cu banca, unde a fost nevoie de cateva discutii cu personalul, urmate de o decizie de prelungire pe un termen limitat (2 sau 3 luni) a accesului la operatiunile pe care pana acum le puteam face neingradit acolo. Situatia pe care am intampinat-o la banca nu pare sa se supuna prevederilor legii pe care ati mentionat-o.

Pe aceasta baza ma intreb daca e posibil ca cineva sa atace in instanta un act de vanzare-cumparare in care una din partile implicate a avut cartea de identitate expirata (desi valabila in anumite privinte datorita perioadei de alerta).
Buna ziua,

Intrebarea mea vizeaza legalitatea unei tranzactii imobiliare (un apartament) unde cumparatoruil (eu) are buletinul expirat. Buletinul meu a expirat acum o luna, iar inlocuirea lui necesita deplasarea in alta localitate si nu se poate face acum. Am inteles ca din punct de vedere legal poate fi inca folosit pe perioada starii de alerta. Totusi, operatorul de la Directia de Evidenta a Persoanelor m-a atentionat ca buletinul ar putea sau nu sa fie acceptat de catre alte institutii, cum ar fi notarii sau bancile. Totusi, cativa notari la care am sunat ulterior m-au asigurat ca din punctul lor de vedere nu sunt probleme in efectuarea tranzactiei in aceste conditii.

- Ar putea exista vreun risc ulterior tranzactiei daca semnez actele avand buletinul expirat, desi e valabil legal?
- Ar putea cineva contesta tranzactia in instanta mai tarziu?
- Are vreo obligatie notarul de a instiinta celalalt participant in tranzactie ca buletinul meu a expirat, atata vreme cat valabilitatea lui legala e prelungita?

Multumesc
Răspuns la discuția Vanzare teren cu procura
Daca vanzarea nu se finalizeaza din vina mea sau a lui, sunt de acord sa restitui suma primita ca avans. Voi cere in clauza ca avansul sa se restituie la valoarea platita (deci nu dublul). Astfel, eu voi ramane in posesia terenului iar el isi recupereaza exact suma platita. La nevoie imi pot asuma disconfortul de a returna peste cateva luni suma pe care mi-a platit-o, cu conditia sa nu am si alte pierderi.

Exista ceva ce nu am anticipat aici si deci ar trebui sa fiu mai precaut?

Multumesc!
Răspuns la discuția Vanzare teren cu procura
Imi puteti explica, va rog, de ce ar fi necesara clauza ca avansul sa nu se restituie daca nu se perfecteaza vanzarea? Cumparatorul spune ca daca nu se perfecteaza vanzarea, chiar si din vina lui, are dreptul sa-si primeasca banii inapoi. Nu ar fi totusi o clauza abuziva? Pe mine in ce fel ma protejeaza aceasta clauza si ce probleme ar putea aparea daca nu o includ?
Răspuns la discuția Vanzare teren cu procura
Terenul a fost mostenit de la parinti (certificat de mostenitor) in urma cu 10 ani. A existat un singur mostenitor.