avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate alkas

Activitate alkas

Multumesc mult !
" Vechime in specialitatea studiilor " atat mentioneaza Codul Administrativ
In speta de fata ce este "vechime in specialitatea studiilor"
Codul nu mentioneaza " vechime inspecialitatea studiilor superioare"
Multumesc
Multumesc mult pentru implicarea in discutie !
Pentru postul de resurse umane s-au solicitate la ocuparea lui studii superioare absolvite cu diploma de licenta fara a se specifica vreun domeniu
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta legat de “vechimea in specialitatea studiilor” . Am citit difetie puncte de vedere, opinii si nu m-am lamurit .
Un absolvent de studii superioare in domeniul juridic absolvite cu diploma de licenta are de-a lungul anilor urmatoarea vechime : 5 ani consilier juridic post studii superioare (la anhajare s-au solicitat studii in domeniul juridic), 6 ani resurse umane - post de studii superioare ( la angajare s-au solicitate studii superioare ).
In acest caz vechimea in specialitatea studiilor cat este? Se solicita pentru angajatea pe un post de functionar public cu 7 ani vechime in specialitatea studiilor .
Multumesc multu pentru rabdare si ajutor !
Buna seara,
Raspunsul de la ITM legat de problema : pentru cei care deconteaza medicalul de carantina (a angajatilor plecati din tara in interes personal in zona rosie , a se vedea art 22 OU 74/2021) la Casa de Sanatate platesc angajatul doar cele 5 zile ( recupereaza dupa la casa de sanatate) si atat , restul de zile nu le suporta angajarotul , art de lege nu specifica si acest lucru.
Multumesc !
Multumesc mult
O sa incerc sa ajung luni sau marti la ei ca am de dus un dosar cu recuperare de bani pe concedii medicale . O sa scriu aici ce raspuns primesc , poate ajuta si pe alti colegi
Multumesc pentru timpul acordat !
Din pacate 2 raspunsuri diferite legat de acelasi subiect .
Nu stiu unde as putea gasi raspunsul corect , din pacate .
Restul de zile le suporta angajatul , cu alte cuvinte ramane neplatit , absentele sunt motivate prin certificatul medical, si cam atat.
Si daca vrea sa-si ia concediu de odihna in zilele astea cum ar putea face pt ca nu poate veni cu cerere de concediu de odihna peste concediu medical de carantina?
Nu stiu daca medicii sunt obligati sa dea un nr standard de zile concediu medical de carantina ( de exemplu 10 ) si in felul acesta angajatul chiar e obligat sa fie cateva zile neplatit
Ma iertati ca insist cu nelamuririle dar in normele de aplicare a OU74/2021 nu am gasit nimic de art 22 .
OU74/2021 art 22
(1^1) Prin excepție de la prevederile alin. (1), indemnizația prevăzută la art. 18 lit. b) se suportă pentru o perioadă de 5 zile din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în cazul în care se instituie măsura carantinei la întoarcerea pe teritoriul României, pentru o persoană care s-a deplasat în interes personal într-o zonă în care la momentul deplasării exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen, în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Legea asta spune . Daca medicalul de carantina e de 10 zile ( a plecat salariata in interes personal in concediu de odihna) cine plateste restul de zile ?
Pentru cele 5 zile mentionate in lege . Eu ma refer la restul de zile , peste cele 5 platite de angajator si recuperate de la stat.Daca medicalul de carantina e de 10 zile , cine plateste restul de zile?