avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate zender

Activitate zender

Mulțumesc pentru raspuns, o sa merg pe donatie. Am mai multa încredere in socru decat in familia mea, din pacate. Motivul pentru care vreau sa scap este ca am o socoteală neîncheiată cu o banca de acum 15 ani, pe vremea cand mintea nu era toata la locul ei...intelegerea cu familia era ca se fac actele premergătoare vanzarii si se pune in vanzare imediat, sansele sa ma găsească erau mici in varianta aceasta, dar acum tot familia s-a gandit sa mai astepte vreo 6 luni, plus vanzarea vreo 3, in 9 luni sunt toate sansele sa te găsească. De aici dorinta mea de a scapa cat mai repede, menționez ca nu locuiesc in Romania si nu am nici un gand sa ma intorc. Scopul meu este sa am proprietatea cat mai putin timp pe numele meu, banii pot sa astepte si in cazul cel mai nefericit. Tot la noi se intorc. Va mulțumesc inca o data pentru timpul acordat.

raluk0207 a scris:

Vânzarea sau donația costa la fel.
Motivul pentru care v-am întrebat ce anume doriți este ca dacă donați cota (în ideea sa scăpați de ea), legal, nu veți mai putea pretinde dupa aia niciun ban în caz de vânzare, de la socru, de la sora sau cui ii veți dona dvs.
Ați donat, nu mai aveți cota, la revedere.
Doar dacă sunteți dispusa sa mergeți pe încredere, cu mențiunea ca sunt șanse extrem de mari ca brusc socrul dvs sa se răzgândească și sa nu mai vedeți un leu.
Dacă i-o vindeți ar trebui ca potențialul cumparator sa va dea bani.
Va luați suma acum și nu mai depindeti de vânzarea care va fi peste un an, doi sau când o sa fie.
Cu socrul nu e neapărat o idee buna. Dacă închide ochii pana se va vinde imobilul, va trebui dezbătută succesiunea

Vreau sa scap de ea, sa nu mai fie pe numele meu, iar la data vanzarii, in viitor, sa si încasez banii din vanzare. Mă interesează cea mai ieftina solutie. Va mulțumesc tuturor pentru raspunsuri.

raluk0207 a scris:

Dvs vreți sa va vindeți partea (adica sa obțineți niște bani) sau doar vreți sa scăpați de ea?

Este cineva de aici care ma poate ajuta cu actele? Preferabil din București. Pot sa il pun pe numele socrului, care ar fi modalitatea care ar costa cel mai putin? Mulțumesc inca o data.

gi-jane2 a scris:

daca gasiti cumparator, puteti.

Pot vinde 50% dintr-un apartament? Menționez ca succesiunea este facuta, cadastru si certificatul energetic. Sora mea, care deține cealaltă jumătate nu se grăbește cu vanzarea, si dupa ea se va vinde cam intr-un an. Eu nu doresc sa am pe numele meu apartamentul timp de un an, exista vreo modalitate de a dona/vinde partea mea cat mai curand posibil? Va mulțumesc anticipat.
doresc sa atac in instanta procesul verbal si vroiam sa imi ziceti pe ce articole pot sa fac lucrul asta sau daca puteti sa imi recomandati un avocat care sa se ocupe de cazul acesta, multumesc
Buna ziua, am nevoie de un pic de ajutor in formularea plangerii pentru atacarea procesului verbal prin care mi-a fost retinut permisul.

Eram pe soseaua Stefan Cel Mare si am facut stanga spre Calea Floreasca (pe culoarea verde a semaforului), dupa ce am intrat pe calea floreasca era un politist pe motocicleta la semafor care facea spre mine disperat "bai bai bai", am trecut mai departe si am vazut in oglinda ca intoarce si vine dupa mine, am zis ca daca tot vine am oprit pe dreapta si l-am asteptat, a venit fara sa se prezinte, mi-a solicitat actele, l-am intrebat de ce am fost oprit si mi-a raspuns pentru culoarea rosie a semaforului. Eu am folii pe toate geamurile dar doar cele pe spate sunt omologate, in momentul cand eram stationat am lasat geamurile de pe fata jos si cand politistul mi-a solicitat sa se ridic am refuzat si nici nu i-am prezentat talonul masinii. Mi-a fost suspendat permisul (nu stiu pe cat ca nu am gasit nicaieri), am luat amenda pentru folii si pentru talon conform art 52/1 si sanctionat cu 100/3, art 148/11 si sanctionat cu 102/1 si art 147/1 si sanctionat cu 101/1, in total 19 puncte amenda (4+9+6). Am semnat procesul si la mentiuni am trecut ca "agentul nu s-a prezentat cand m-a oprit, nu am trecut pe rosu si m-a oprit fara nici un semnal luminos folosind doar expresia "bai bai bai". Mentionez ca mai eram cu inca patru oameni in masina care pot veni martori fara probleme. Intrebarile mele sunt: pe ce articole cer sa se anuleze procesul, ce cer la "in drept" si la "in probatiune" si la notele de subsol, multumesc anticipat