avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela Szatmari

Activitate Gabriela Szatmari

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cum as putea argumenta data de referinta a unui contract de achizitii publice, din domeniul executarii de lucrari de constructii, ca fiind data anterioara cu 30 de zile fata de termenul limita a depunerii Ofertelor si nu data semnarii contractului. Asta in justificare ca si ajustare a contractului avand in vedere contextul actual in constructii si contextul care a fost in perioada pandemiei. Multumesc!
Buna ziua. A se vedea Reductiunea liberalitatilor excesive Art 1091 Stabilirea rezervei succesorale şi a cotităţii disponibile | Codul Civil.
Ca sa fiti sigura ca nu va avea probleme prietena cu acel act de donatie era indicat ca si copii sa dea declaratii ca sunt de acord cu acea instrainare prin donatie.
Ideea este ca oricum copii dumneavoastra sunt mostenitori rezervatari, vor putea clar sa atace acea donatie. Depinde de judecator ce va decide.
Vedeti daca veti putea obtine totusi declaratiile copiilor in conformitate cu art 1091 Cod civil. Copii trebuiau sa fie declaranti in contractul de donatie, era bine sa va sfatuiasca si notarul acest aspect.
Răspuns la discuția Transformare SRL
Se va face cesiune de parti sociale. Decizie a asociatilor. Actul constitutiv se va modifica. Luati legatura cu persoane care fac aceste demersuri la Registrul Comertului.(avocati, contabili etc.)
Buna ziua,
La antecontract, nu se dau sume mari ( de obicei persoanele dau avansuri de 2000 - 3000 euro cel mult, avansurile mai mari vor implica de asemenea costuri suplimentare la antecontract, costuri nejustificate), acestea se stabilesc de comun acord, dar oricum nu este obligatoriu sa dati 15 % din valoarea imobilului. Dumneavoastra prin promisiunea de vanzare nu dobanditi nimic de aceea trebuie sa fiti precaut. La finalul tranzactiei respectiv la vanzare-cumparare banca va acorda suma creditului, iar diferenta de bani trebuie sa o aveti dumneavostra din surse proprii sa acoperiti cei 15 %. Oricum la vanzare aveti de achitat si taxe pentru contractul de vanzare si taxe pentru contractul de ipoteca. Cel mai bine luati legatura cu un notar si aflati toate taxele pe care le implica tranzactia sa stiti la ce va asteptati.
Buna ziua. Exista aceasta posibilitate doar in situatia in care vanzatorul i-a facut fiicei o procura prin care a mentionat expres ca banii pot fi incasati de catre mandatara (in speta fiica) intr-un cont deschis pe numele acesteia.
Răspuns la discuția Certificat mostenitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Avand in vedere ca deja succesiunea de pe urma tatalui s-a dezbatut si s-au stabilit mostenitorii, mergeti la acelasi notar unde ati dezbatut succesiunea cu acest titlu de plata si cu Certificatul de mostenitor si el va incepe procedura necesara pentru emiterea unui Supliment la Certificatul de mostenitor, pentru acea suma de bani. Cu acel Supliment vor putea merge mostenitorii (sau mandatarul acestora dupa caz) la CEC pentru suma de bani cuvenita.
E factura B2G- contracte clasificate.
Buna ziua. Va rog sa ne ajutati cu lamuriri privind e-factura in relatia B2G: firma B2B cu facilitati in domeniul constructiilor presteaza servicii de antrepriza generala, de proiectare, de management de proiect in relatia cu autoritati contractante cu care au incheiate contracte clasificate, trebuie sa transmita facturi prin sistemul e-factura? Multumim!
Buna ziua, Se va dezbate succesiunea de pe urma ambilor parinti si va fi succesiune succesiva si vor veni la mostenire copii. Se face initial lichidarea comunitatii legale de bunuri se stabileste cota fiecaruia de contributie de 50%-50% . Iar Y are din masa succesorala 50 % + 1/4 din 50 % de pe urma sotului. Oricum intr-un final copii vor ramane cu cate jumatate din ce se va mosteni. Vestea proasta este ca trebuie sa platiti impozit de pe urma lui X ca nu ati dezbatut succesiunea in primii 2 ani. Ar trebui sa urgentati sa dezbateti succesiunea sa nu ajungeti si la Y sa faceti 2 ani. Succes!