avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate SoranaSerban

Activitate SoranaSerban

Mie nu îmi este foarte clar cum voi putea demonstra ca va fi locuință permanenta. Din câte știu exista o declarație în acest sens, dar în acest fel oricine poate face acest lucru.. doar nu ii cauta banca dupa o perioada sa vadă dacă au mințit în declarație sau nu. Poate nici ar trebui sa îmi bat capul cu asa ceva, dar încerc sa fiu pregătită ptr orice schimbare care ar implica o suma mare de bani din partea mea.
Mulțumesc pentru răspuns!

Emilika40 a scris:

Din ce scrie presa (că n-am reușit să găsesc paragraful citat în sursă BNR), majorarea avansului e doar la creditele pentru investiții imobiliare și nu vă afectează dacă îl cumpărați ca să locuiți în el.

„În cazul creditelor acordate pentru achiziţia unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă/continuă a debitorului, limitele prevăzute la alin. (1)-(3) se reduc cu 10 puncte procentuale”, potrivit documentului BNR.
[ link extern ]

Bună ziua! În legătură cu majorarea avansului ptr creditul ipotecar în lei, de la 15 la 25%, din ianuarie 2022. Eu am semnat un contract cu un dezvoltator imobiliar, am achitat 15 % aferent creditului ipotecar pe care urmează sa îl accesez în 2022, când îmi va fi predat apartamentul. Întrebarea mea este dacă voi fi nevoita sa achit în plus 10% avans în momentul accesării creditului pe lângă cei 15% achitati deja sau banca va lua în considerare faptul ca am semnat contractul ptr apartament înainte de ianuarie 2022 și avansul va rămâne 15%.