avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate loredana.bugu2

Activitate loredana.bugu2

Buna ziua!

Urmeaza sa angajam personal extracomunitar. Le vom asigura anual o calatorie cu avionul catre tara de origine, tur-retur (Romania-Liban si retur).
Acest lucru il vom mentiona in CIM.

Intrebarile sunt:
-se considera beneficiu?
-daca este beneficiu, se inregistreaza in statul de plata valoarea biletului de avion si se aplica contributii si impozit?

Multumesc mult!
Buna ziua,

Ajutati-ma, va rog, asigurarea privata pentru boli grave si incurabile reprezinta avantaj salarial pt angajati ? Trebuie sa le retinem contributii si impozit pt suma respectiva?

Multumesc mult!
Va multumesc tare mult!
Ma puteti ajuta si cu temeiul legal?

Multumesc!
Buna ziua,

Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati.
Cheltuiala este deductibila pentru societate? Sumele se impoziteaza la nivel de salariat?


Multumesc mult!
Pt a se deplasa la serviciu si retur.
Pe baza bonurilor de combustibil/abonament mijloace transport in comun, pe care angajatii le depun lunar la contabilitate, le oferim o suma de bani in functie de distanta dinre domiciliu si locul de munca, cuprinsa intre 350 - 500 lei, neimpozabila, cu titlul decont transport. Este prevazuta in CCM .


Va multumesc mult!
Buna ziua!

Decontul de transport oferit salariatilor societatii, care nu este decont transport de la si catre locul de munca, se incadreaza in categoria beneficii nesalariale (adica neimpozabile), pt care se instituie acel plafon de 33% din salariul de baza al angajatului in cauza incepand cu 01.01.2023 ?

Multumesc!
Buna ziua!

In legatura cu prevederile L 283/2022, modificarile si completarile aduse art.17 din Codul Muncii.

Societatea ofera prime de: Paste, Craciun, 8 martie, Sf Maria, decont transport ( NU este decont de la si spre locul de munca), tichete de masa, asigurare privata de sanatate si contributii pilonul III pensii private.

Le avem mentionate in CCM aplicabil la nivel de unitate.

1. Suntem obligati sa facem, pt salariatii deja angajati, acte aditionale in care sa mentionam aceste beneficii?

2. in CIM-urile pe care le vom incheia pe viitor trebuie sa mentionam aceste beneficii?

Imi puteti indica, va rog, cadrul legal pe care se bazeaza raspunsul dvs.
Va multumesc!
Va multumesc din suflet!
Buna ziua!
La nivelul societatii oferim multe sporuri: unele cu caracter permanent, altele cu caracter nepermanent ( ex: de la un salariu de incadrare de 4000 lei, ajunge la un brut de 9000 lei datorita sporurilor primite).
Administratorul softului de salarizare refuza sa modifice setarile si sa afiseze pe statul de plata aceste sporuri, motivand ca legislatia il obliga sa afiseze un minim de informatii in statul de plata , lucru pe care el il respecta.
Cum pot sa il oblig sa modifice continutul statului de plata atfel incat sa apara toate elementele care formeaza salariul? ..o baza lega mi-ar fi de mare ajutor.

Multumesc!