Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate leontzu

Activitate leontzu

Răspuns la discuția Insulta si calomnia
Da corect! Dar actul normativ care a abrogat aceste art a fost declarat neconstitutional. Nu se revine la art in cauza?
Răspuns la discuția Insulta si calomnia
avocat_eva_carbunaru a scris:

Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in cod ca infractiuni. Desi, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, ele ar fi trebuit sa fie reincriminate in cod, acest lucru nu s-a intamplat pana la acest moment.


Beneficiez de serviciile unui program de legislatie si atunci cand ii solicit CP la data de 01.10.2008 imi da o varianta doar cu calomnia ( art. 225 ). Nu stiu daca e in vigoare sau nu?
Cum pot sa cer pedepsirea persoanei care m-a defaimat public?
Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist.
Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta afirmatie , dar am gasit mai multe variante de CP si nu mai inteleg daca azi mai sunt pedepsite insulta si calomnia.
Asa consider si eu, iar cele relatate sunt preluate din comunicarea Tribunalului judetean catre noi. Multumesc!
Judecatoarea in speta a mai batut moneda pe faptul ca racordul este de utilitate publica, dar nu a existat niciun document oficial care sa sustina acest lucru.
Pe terenul familiei mele a fost montat in mod abuziv in anul 1988 un racord de termoficare, care furnizeaza energie termica pentru un anumit nr de apartamente. In anul 2005 am actionat in judecata operatorul de energie termica pentru mutarea conductei intrucat este amplasat la o distanta de 60 de cm de casa. In prima faza am pierdut , apoi in apel am castigat in sensul ca s-a casat sentinta si s-a trimis spre rejudecare. La rejudecare am castigat, pentru ca in apel sa pierdem in baza minunatei Legi 13/2007, unde la art. 41 al. 4 se spune ca " terenurile pe care se situeaza retele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in PROPRIETATEA PUBLICA A STATULUI ". Cu alte cuvinte degeaba e curtea noastra, degeaba proiectul initial a fost in cu totul alt loc, statul face ce-l taie capul pe terenul nostru si ATENTIE FARA niciun fel de despagubiri pt lipsa de folosinta. Ni s-au evocat si Deciziile CC nr. 71/2007 si 203/2005 , unde se vede clar respectul CC fata de proprietate.
Va rog sa-mi dati idei de actiune impotriva statului. Oricum mai avem recursul la Curtea de Apel!