avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnia

Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist.
Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta afirmatie , dar am gasit mai multe variante de CP si nu mai inteleg daca azi mai sunt pedepsite insulta si calomnia.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 00:01, 3 Octombrie 2008
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in cod ca infractiuni. Desi, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, ele ar fi trebuit sa fie reincriminate in cod, acest lucru nu s-a intamplat pana la acest moment.
avocat_eva_carbunaru a scris:

Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in cod ca infractiuni. Desi, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, ele ar fi trebuit sa fie reincriminate in cod, acest lucru nu s-a intamplat pana la acest moment.


Beneficiez de serviciile unui program de legislatie si atunci cand ii solicit CP la data de 01.10.2008 imi da o varianta doar cu calomnia ( art. 225 ). Nu stiu daca e in vigoare sau nu?
Cum pot sa cer pedepsirea persoanei care m-a defaimat public?
Capitolul IV

Infractiuni contra demnitatii



Art. 205. – Insulta - Abrogat



Art. 206. – Calomnia - Abrogat



Art. 207. - Proba veritatii - Abrogat

Da corect! Dar actul normativ care a abrogat aceste art a fost declarat neconstitutional. Nu se revine la art in cauza?
S-a revenit.

Alte discuții în legătură

Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)