avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate carvel

Activitate carvel

Bună ziua. Astăzi e programata ședința de AG a asociației sportive și pe ordinea de zi sunt supuse la vot cele 2 excluderi. Noi, eu și soția, am primit convocatorul, dar nu dorim sa ne prezentam și am motivat prin faptul ca odata ce am trimis cererile de retragere din funcții, eu vicepreședinte, respectiv soția ca membru, semnate și cu confirmare de primire, președintele și celalalt membru, prin jurist, ne-au anunțat de faptul ca dacă nu ne prezentam la aceasta ședința, practic nu se poate vota în 2, conform statutului, și astfel nu se vor face modificările în acte, respectiv excluderile noastre din club. Și nu înțeleg de ce, atata timp cât au acordul nostru în scris. Ce putem face pentru ca noi chiar nu dorim sa ne prezentam la aceasta ședința, dar ne dorim sa rezolvam problema totuși și sa fim excluși din documentele clubului?
Va multumesc pentru raspunsul acordat. Dar totusi, daca aceasta cerere nu e decat o simpla instiintare, de ce nu poate fi transmisa si prin posta electronica atata timp cat e redactata sub forma de document .pdf, semnata si scanata? De ce trebuie sa pierd timp sa merg la posta, sa mai dau si acolo cativa lei pentru recomandata si sa mai dureze si cateva zile pana ajunge? Practic nu astept nici un raspuns, ci doar informez clubul, respectiv presedintele asupra deciziilor luate.
Bună ziua. Am și eu o întrebare la care, dacă puteți, va rog sa îmi răspundeți. Sunt asociat cu cineva (Ion, persoana fizica) într-un club sportiv, iar acesta s-a împrumutat cu o suma de bani de la o alta persoana (Vasile, tot persoana fizica), precizând ca a făcut act în acest sens, la notar. Problema e ca, el, Ion, a împrumutat o suma X dar s-a angajat, prin acest act, sa ii plătească înapoi lui Vasile, totul cu dobânda, camăta, aproape 2X, pana la o data specificata în acte. Întrebarea mea este dacă semnează vreun notar în țară aceasta un asemenea document, având în vedere ca e un act de camăta pe fata? Practic Ion primește suma X în fata notarului de la Vasile, iar notarul ia act de acest lucru și face documentația pe o suma de 2X în contract, ca valoare. Își asuma vreun notar acest risc? V-aș ruga și v-aș fi recunoscător dacă mi-ați răspunde. Mulțumesc.
Răspunde
Buna ziua. Am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, retragere din asociatie sportiva, a mai fost dezbatuta, dar as vrea sa expun problema mea totusi, in speranta ca cineva imi va raspunde. Precizez ca am citit celelalte discutii asemanatoare, dar nu am gasit un raspuns concret in ele.
Problema mea sta in felul urmator: eu, impreuna cu sotia si alti doi membrii facem parte din conducerea (membrii fondatori) unei asociatii sportive. De curand, din cauza unor neintelegeri, doresc sa ma retrag, impreuna cu sotia, deci 2 membrii din 4, iar clubul ar ramane in imposibilitate de functionare pana la includerea altei persoane in documente. Am redactat o cerere de retragere amandoi, le-am semnat, le-am scanat si le-am trimis presedintelui pe adresa de email. Acesta spune ca nu e valabila atata timp cat nu e trimisa prin posta sau fata in fata si ca el nu va organiza nici o modificare in documente. Vreau sa stiu daca am procedat legal si daca e valabila instiintarea prin email, iar daca nu convoaca AG pentru a procesa excluderea noastra, ce ar trebui sa fac in continuare. Va multumesc!