avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am și eu o întrebare la care, dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am și eu o întrebare la care, dacă puteți, va ...

Bună ziua. Am și eu o întrebare la care, dacă puteți, va rog sa îmi răspundeți. Sunt asociat cu cineva (Ion, persoana fizica) într-un club sportiv, iar acesta s-a împrumutat cu o suma de bani de la o alta persoana (Vasile, tot persoana fizica), precizând ca a făcut act în acest sens, la notar. Problema e ca, el, Ion, a împrumutat o suma X dar s-a angajat, prin acest act, sa ii plătească înapoi lui Vasile, totul cu dobânda, camăta, aproape 2X, pana la o data specificata în acte. Întrebarea mea este dacă semnează vreun notar în țară aceasta un asemenea document, având în vedere ca e un act de camăta pe fata? Practic Ion primește suma X în fata notarului de la Vasile, iar notarul ia act de acest lucru și face documentația pe o suma de 2X în contract, ca valoare. Își asuma vreun notar acest risc? V-aș ruga și v-aș fi recunoscător dacă mi-ați răspunde. Mulțumesc.
Răspunde

Alte discuții în legătură

Creanta persoana fizica Radu89 Radu89 Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Luminita D Luminita D Buna ziua , Persoana fizica X a imprumutat persoanei fizice Y o suma de 20000 ron.Banii au fost transferati prin banca de catre X.Cum poate X recupera ... (vezi toată discuția)
Acuzatii defăimare rocs rocs Buna ziua . Nepotul meu prestează o activitate sportiva pentru care nu a fost plătit de la începutul contractului. Precizez ca are contract de activitate ... (vezi toată discuția)