avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate dmitrii23

Activitate dmitrii23

Discuție Tva export
Buna ziua

Daca o firma romaneasca , importatoare de marfuri din afara UE ( Federatia Rusa) , doreste sa exporte marfa ramasa , la fel , in afara UE , Rep.Moldova , cum se procedeaza cu TVAul la export , este virat direct de catre biroul vamal in contul firmei Romanesti?
Am cumparat niste bunuri , am semnat contract cu vanzatorul , am achitat avansul , si am primit factura fiscala.
La ridicarea bunurilor am achitat restul banilor la livrare , cash , persoana care a livrat produsul mi-a dat la fel factura fiscala .
Dupa despachetare am constatat ca sunt ceva defecte semnificative , le-am sunat si am solicitat sa inapoiez produsul . Ca raspuns vanzatorul doar s-a certat cu mine , a refuzat orice retur , si a mentionat ca nu s-a livrat nici un produs , deoarece nu am achitat mobilier ( iar eu l-am achitat , ei nu au emis bon), si a zis ca refuza orice discutie daca nu ii prezint contractul cu bonurile pentru avans si rest de plata. Mentionez ca nu am mai semnat nimic in ceea ce priveste receptionarea produsului.
Cum procedez in asa caz? Am depus o sesizare la ANPC , dar nu cred ca am sanse , totusi nu am dovezi , contract + factura pentru avans+ factura rest de plata.
Buna

Desfasor activitate de comert , si clientii solicita suplimentar , pe langa bonul fiscal , si factura fiscala. Aceste facturi trebuie inregistrate in contabilitate, daca sunt achitate in numerar ?