avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate TncAndrei

Activitate TncAndrei

Buna ziua,

Daca eu locuiesc in Romania, pot fi angajat de o firma din UK sau putem colabora doar prin PFA / SRL?
Buna ziua,

Am un SRL si vreau sa inchei un contract de prestari servicii cu o agentie de consultanta din UK.

Agentia are o clauza in contract ca ei practica self-billing si eu nu trebuie sa emit factura.

Contabilul cu care lucrez, mi-a spus ca nu a mai auzit de asa ceva si nu e sigur cum se procedeaza. M-ar interesa cateva lucruri daca sunteti amabili:
- Cand primesc autofactura din UK, trebuie sa emit si eu una? (care contine serie/numar in conformitate cu decizia de alocare a seriei si numarului de facturare)
- Trebuie sa actualizez decizia de alocare a numarului/seriei pentru facturi? (Probabil ei vor folosi alt mod de numerotare)
- Trebuie traduse in romana facturile?

Va multumesc,
Andrei
Răspuns la discuția Concediu medical COVID
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua,

Mama a avut Covid și a primit o decizie de izolare de la DSP pentru 7 zile. Între timp alți membri ai familiei au fost testați pozitiv. Mama nu a fost la servici nici după terminarea perioadei de izolare deoarece nu știa dacă poate merge din moment ce avea contact direct cu persoane infectate și nici nu a răspuns nimeni când am încercat să sunăm la DSP.

Când ne-au contactat cei de la DSP, le-am explicat situația si ne-au trimis încă o decizie de carantinare pentru mama de 5 zile.

Acum medicul de familie spune că nu poate da concediu medical pe 3 zile (2 din alea 5 zile de carantina au fost in weekend) pentru că nu se poate da măsura de carantinare dupa măsura de izolare (medicul de familie susține ca cei de la DSP au greșit).

Ne puteți sfătui ce se poate face în această situație, pentru a nu avea 3 zile de nemotivat la locul de muncă?