avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate lexu_p

Activitate lexu_p

@Emilika40 - Multumesc!

@SOS1000 - Din pacate am parcurs toate intrebarile inainte sa vin aici, si, desi am citit tot de-acolo (inclusiv OUG-ul la care face referire la un moment dat), tot nu am inteles exact cum ar trebui sa procedez.

Mai exact: daca ma pot declara la adresa unde locuiesc in chirie chiar daca nu am viza de resedinta sau daca proprietarii nu au declarat ca au chiriasi.

Oricum, multumesc!
Salut,

Ma aflu intr-o situatie care cu siguranta nu e straina tinerilor din tara: locuiesc cu prietena intr-o chirie pentru care s-a semnat contract intre parti dar nu stim daca a fost sau nu inregistrat si la finante.

O alta mentiune importanta ar fi si ca nu avem viza de flotant desi locuim aici de mai bine de 3 ani - da, stim, ar fi trebuit sa o facem, dar situatia e atat de nesigura incat putem pleca oricand si pt proprietari ar fi bataie de cap sa vina an de an sa refacem viza, locuind in strainatate.

In formularul de pre-inregistrare vad ca e mentionat "Locul de resedinta obisnuita", in care ne incadram perfect pentru ca locuim aici de mai bine de 12 luni neintrerupte.

Nu stim daca proprietarii vor declara apartamentul gol sau locuit, dar am vazut in sectiunea de intrebari ca daca se locuieste in chirie trebuie declarate informatiile despre apartamentul respectiv.

Cum ne-ati recomanda sa introducem datele in situatia asta?

Chiar nu stiu pe cine sa intreb cum ar fi mai recomandat sa facem:
- Recenzare cu adresa de aici ca resedinta obisnuita + domiciliu din buletin
- Recenzare 100% cu adresa din buletin si atat

Multumesc!